Vertaa asuntoja

Suomalaista peruskouluopetusta pienryhmässä Aurinkorannikolla

Suomalaista peruskouluopetusta pienryhmässä Aurinkorannikolla

  • 05/10/2016

Fuengirolassa Aurinkorannikolla on mahdollista opiskella peruskoulutasolla myös pienryhmässä. Opetus sopii parhaiten lyhyitä jaksoja Espanjassa viettäville. Kouluaineiden lisäksi opitaan vastuuta ja itseohjautuvuutta omasta koulunkäynnistä.

Koululounas ja ruotsintunti uima-rannalla ja välillä pulahdetaan uimaan? Ketäpä ei kiinnostaisi. Fuengirolassa toimiva yksityinen Aurinkorannikon opetus ja valmennus toimii joustavasti oppilaiden ja sään mukaan.

Annamme opetusta eskarista 10.luokkaan, kertoo Karita Leinonen. Hän on huomannut, että peruskoulu on pitkälti edellisen kertausta, joten samantyyppiset tunnnit sopivat monen ikäisille. Meillä ei ole todistuksenantolupaa, joten jatkuvaan opiskeluun tämä ei sovi. Mutta jos vaikka lapsi odottaa paikkaa Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun, niin tänne voi tulla odotusajaksi. Näin ei koko perheen tarvitse lykätä suunniteltua matkaa koulun vuoksi.

Meidän oppilaat ovat pidempään rannikolla lomailevien perheiden lapsia, keskimääräinen aika on kolme kuukautta, kertoo Karita. Myös muutaman viikon lomalla olevat hyötyvät, sillä näin tulevat ne vaaditut koulutehtävät tehtyä. Lapsi voi keskittyyä niihin vaikka pari päivää viikossa täällä ja pitää sitten ansaittua lomaa ne loput päivät. Lapset tapaavat täällä myös muita lapsia ja vanhemmat voivat vaikka kiertää golfkentän tai museon sillä aikaa.

Opetus suunitellaan oppilaan kanssa yhdessä ja näin lapset oppivat vastuullisuuteen ja opiskelu motivoi. Tunnit pidetään joko sisätiloissa tai rannalla, riippuen sen hetkisestä säästä ja ryhmän dynamiikasta. Pieni ryhmäkoko luo kotoisan tunnelman ja eri-ikäiset lapset toimivat hyvin yhdessä. Karitan mukaan yksi yleisimmistä vanhempien esittämistä kysymyksistä on, että onko ryhmässä samanikäisiä lapsia. Kuitenkin se kaveruus voi syntyä hyvinkin eri-ikäisten kesken, kun muuten ollaan samalla aaltopituudella.

Minun työni on pitkälti motivoimista ja ohjausta, painottaa Karita. Keskustelemme usein lasten kanssa, että miksi opiskellaan ja mihin näitä oppiaineita tarvitaan. Muutenkin lapsi oppii tässä itse hahmottamaan omaa oppimistyyliä ja -rytmiä. Välillä opiskelemme ryhmässä ja välillä lapset opiskelevat itsenäisesti ja minä autan tarvittaessa.

Karitalla on opettajan pedagogisen pätevyyden lisäksi myös tutkinto sosiaalipsykologiasta ja ratkaisukeskeinen ADHD valmentajakoulutus. Hänellä onkin kokemusta neurologisista häiriöistä ja erityisopetuksesta. Hienoja onnistumistarinoita riittää. Viime keväänä mukana oli kakkosluokkalainen poika, jolla on ADHD diagnoosi. Karita on aina tiiviissä yhteydessä lapsen suomenkoulun opettajaan ja tässä tapauksessa oli opettaja pohtinut, että mahtaakohan poika päästä keväällä luokalta. Espanjasta paluun jälkeen oli poika ollut luokkatovereitaan edellä opiskelussa, hänen itsetuntonsa oli kohentunut ja hän sai jopa matematiikan diplomin! Hän on tulossa taas ensi keväänä, kertoo Karita. Juuri tälläisissä tapauksessa meidän pienryhmämme ja mahdollisuus ottaa lapsi yksilönä on erityisen hyödyllinen. Meillä ei myöskään ole koulukiusaamista. Toisinaan mukaan tulee lapsia, jotka ovat omassa koulussa olleet joko kiusattuja tai kiusaajia. Täällä roolit muuttuvat ja kiusaamista ei vaan synny.

Lapset kuulostivat hyvin tyytyväisiltä oloonsa tässä valmennuksessa. Itsenäistä, mukavaa ja mahtavaa olivat kommentit. Opiskelumotivaatiota näytti olevan, eikä kukaan vastustanut ruokailua rannalla ja uintireissua.

Info

  • Koulu maksaa 300e/kk, lyhyemmät ajat sopimuksen mukaan
  • Koulua on ma-to klo 10-14
  • Harjoittelijoita otetaan ympäri vuoden lukukausien aikoina. Sopivia ovat esimerkiksi opettaja-, lähihoitaja-, sosionomi- ja koulunkäyntiavustajaopiskelijat.
  • Karita antaa myös yksityisopetusta, jos on vaikeuksia jossain aineessa tai haluaa korottaa arvosanoja.
  • Tarjolla on myös aikuisille elämänhallintavalmennusta ja keskusteluapua vaikeissa elämäntilanteissa.
  • www.valmennukseen.fi

Close