Vertaa asuntoja

Turismi kovassa nosteessa

Turismi kovassa nosteessa

  • 03/12/2016

Andalusian suosio matkakohteena kasvaa edelleen. Lokakuussa alueelle saapui lähes miljoona matkaajaa maan rajojen ulkopuolelta. Andalusiaa markkinoidaan erityisesti ulkomaalaisille, suunnitelmissa on nostaa turistien virta vuonna 2020 yli 30 miljoonaan.

Espanjan tilastokeskus julkaisee kuukausittain tiedotteen Espanjaan saapuvien turistien määrästä. Lokakuussa Andalusiaan saapui 10% enemmän ulkomaalaisia matkaajia kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Lokakuu jatkoi kesäsesonkia ja nosti koko vuoden kansainvälisten turistien määrän jo yli 9,5 miljoonan turistin, vaikka vuotta on jäljellä vielä kaksi kuukautta.

Kiinnostus Andalusian matkailuun ei ole jäänyt huomiotta ja alueen toimijat ovatkin päättäneet panostaa edelleen alueen markkinointiin ja matkailun kehittämiseen voimakkaasti. Neljän vuoden aikana tavoitellaan 30 miljoonan turistin saapumista alueelle. Hanke, jonka budjetiksi kaavaillaan 420 miljoonaa euroa, keskittyy luomaan Andalusiasta ainutlaatuista ja kilpailukykyistä kohdetta kehittämällä turismisektorin pienyritysten kansainvälistymistä ja markkinointia. Huomiota kiinnitetään matalasesonkiaikojen kehittämiseen ja alueellisten matkailuvirtojen erojen tasoittamiseen. Panostus on ennen kaikkea pienyrittäjissä jotka kohtaavat asiakkaat.

Andalusia kiinnostaa nyt turisteja ja jotta kiinnostus pysyy tulee alueen houkuttelevuutta edelleenkin parantaa. Dynaamisuus ja kilpailukyvyn kohentaminen vaatii ennen kaikkea turismitoimijoiden panostusta. Ympärivuotisen turismin puitteet kaipaavat vaan ympärilleen aktiivisesti kehittyvän teollisuuden, joka vastaa matkaajien toiveisiin.

Tiedot: Diariosur ja Diariosur

Close