Vertaa asuntoja

Espanjan kalleimmat liiketilat

Espanjan kalleimmat liiketilat

  • 25/11/2015

Barcelonan Puerta de Ángelin varrella maksetaan liiketiloista vuokraa jopa 3200 euroa neliöltä. Madridin ja Barcelonan keskustojen liiketilojen määrä on rajallinen ja vuokrahinnat ovat nousseet suosituimmilla alueilla jopa 20%.

Cushman & Wakefield konsulttiyritys on tehnyt kansainvälisen tutkimuksen kalleimmista liiketiloista ja listalla on lukuisia espanjalaisia liiketiloja. Kalleimman vuokran liikehuoneistoistaan maksavat Barcelonan Puerta de Angelin yrittäjät (3240 e/m²) ja Paseo de Gracian alueellakin neliövuokra liikkuu 2760 eurossa. Madridin kalleimmaksi alueeksi listattiin Preciados (3000 e/m²), Serrano (2700 e/m²) sekä Gran Via ja José Ortega y Gasset lähes samalla hinnalla (2640 e/m²).

Suositut alueet kuten Madridin Princesa (1200 e/m²) ja Barcelonan Rambla (1140 e/m²) ovat hinnoiltaan noin puolet edullisempia.

Cushman & Wakefield selvityksessä muistutetaan että taloustilanteen kohentuminen on nostanut liiketilojen kysyntää. Liiketiloista on tullut myös suosittuja sijoituskohteita ulkomaalaisille sijoittajille. Kilpailu keskustan alueen parhaista liikepaikoista on nostanut vuokria esimerkiksi Madridin Gran Vialla lähes kymmenen prosenttia (9,7%) ja Barcelonassa Diagonal on kallistunut 22,22%.

Tiedot ja kuvat: idealista.com

.