Vertaa asuntoja

Kiinteistönvälittäjien määrää lisääntyy vauhdikkaasti

Kiinteistönvälittäjien määrää lisääntyy vauhdikkaasti

  • 13/11/2016

Espanjan talouskriisin myötä kiinteistönvälitystoimistot vähenivät dramaattisesti kaupunkikuvasta. Vuodesta 2014 lähtien on pelkästään Malagan alueelle avattu 2144 uutta kiinteistönvälitystoimistoa ja pelkästään vuoden 2016 aikana on toiminnan aloittanut 808 uutta toimistoa.

Espanjan tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 Malagan alueella toimii 8900 kiinteistönvälitystä harjoittavaa yritystä. Määrissä ollaan vielä reilusti jäljessä vuoden 2009 lukumääriä, jolloin alueella toimi vielä 12 000 kiinteistönvälitystä.

Suuren romahduksen jälkeen alan kasvu ja palautuminen on ollut nopeaa. Kiinteistönvälityssektorilla työskentelee tänä vuonna 1300 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvua on ollut 18 %. Verrattuna kahden vuoden takaisiin henkilömääriin, on toimiala työllistänyt 2200 henkilöä ja prosentteina mitattuna kasvua on ollut 35 %.

Malagan alueella kiinteistönvälitysalalla toimivista 8500 työntekijästä toimii itsenäisinä ammatinharjoittajina tominimellä (autonomo) noin 36 %.

Espanjassa kiinteistönvälittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa, siihen ei tarvita tutkintoa eikä alaa valvota. Kun valitset itsellesi välittäjän niin kannattaa kiinnittää huomiota alueen ja alan tuntemiseen sekä kielitaitoon. Espanjaa puhuva välittäjä pysyy perillä alan muuttuvista säännöksistä ja pystyy toimimaan paikallisten viranomaisten kanssa.

Tiedot: Diariosur 

Close