Vertaa asuntoja

Unelmien asunnostako painajainen

Unelmien asunnostako painajainen

  • 14/02/2016

Asunnonostaja luottaa usein tunteeseen. Kun se ihana idyllinen koti löytyy, on ostopäätös yleensä nopea. Ennen allekirjoitusta notaarilla kannattaa huomioida kuitenkin muutama seikka, jotka vaikuttavat asunnossa elämiseen ratkaisevasti.

Idealista.com kiinteistöportaalin artikkelissa listattiin esimerkein kokemuksia, joita unelma-asuntonsa löytäneet eivät olleet osanneet ajatellakaan, ja jotka ovat tehneet asunnon käytöstä tai myynnistä ongelmallisia. Tietystikin ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjäkin olisi voinut nämä tilanteet jo ennakoida ja selvittää ostajalle.

1.Turvallisuus – ihana asunto löytyi pohjakerroksesta puutarhan vierestä. Hinta on kohdallaan, asunnon sijianti, tyyli ja koko ovat juuri mitä etsitty. Asunto on myös esteetön. Asia joka ei ostohetkellä tullut mieleen on, että asuntoon on helppo pääsy myös varkailla.

2.Kesä kuin painajainen – asunto on talvella lämmin ja keväällä voi avata ikkunat ja hengittää raikasta ilmaa. Mutta ostohetkellä ei ole huomioitu, että ilmansuunnan mukaan asuntoon paistaa aurinko 18 tuntia päivässä ja kesällä se on tuskallisen kuuma.

3.Vaikeat naapurit – asunto on turvallinen eikä kesälläkään kuuma. Loistavaa. Myös hinta on kuin elokuvista, mutta tieto naapureista ei tullut selväksi ennen ostoa. Niin yläkerran-, alakerran- kuin seinänaapuritkin pitävät meteliä aamusta iltaan ja yöhön ja musiikki soi kuin discossa konsanaan.

4.Taloyhtiön kulut – asunto on hieman vanha, mutta sievä ja muutamilla korjauksilla muutettavissa mieleiseksi. Kuitenkin myös taloyhtiö on vanha ja koko rakennus kaipaa kunnostusta. Taloyhtiön perimät korjausmaksut voivat yllättää.

5.Rakennus eteen – mainio asunto uudella asuinalueella ja parvekkeelta avautuvat kauniit maisemat. Myöhemmin eteen rakennetaan suuri kerrostalo tai koulu, jonka välituntialue on suoraan asunnon parvekkeen edessä.

6.Rikosilmoitus – löydät elämäsi asunnon ja hinnasta viis. Tässä asunnossa pysytään loppuelämä. Ostohetkellä ei tarkistettu, että taloyhtiöstä on tehty lukuisia rikosilmosilmoituksia lakirikkomuksista joita vakuutus ei korvaa.

7.Yllättävät yömenot – asunto on taivaallinen – viikolla. Mutta kun saapuu perjantai on sadan metrin päässä alue, jonne nuoret kokoontuvat juhlimaan viikonlopppuisin. Juhlinta jatkuu aina aamukuuteen saakka.

8. Piilotettu vika – asunto on päällisin puolin kunnossa ja pintaremontti on tehty. Aiempi omistaja on kuitenkin jättänyt kertomatta, että kosteus jota asunnossa on, on piilotettu pinnan alle. Ennemmin tai myöhemmin kosteus ilmestyy uudestaan ja perusteelliset korjaustyöt vaativat ammattihenkilöstöä.

9.Tuntemattomat säännökset – asunto on täydellinen kunhan siihen tehdään pieniä uudistuksia, lasitetaan parveke ja laitetaan ilmalämpöpumppu. Mitä et tiennyt on, että taloyhtiön säännöt kieltävät muutostyöt, jollei niitä hyväksy taloyhtiön enemmistö.

10.Lakimuutokset – sijoitukseksi hankittu kiinteistö ei olekaan enää niin hyvä hankinta kun selviää, että maakunta on muuttanut lakeja tai verotusta on nostettu rankasti koskien sekä asunnon myyntiä että vuokraamista.

Tiedot:idealista.com

Close