Vertaa asuntoja

Uusista espanjalaisista yrityksistä joka viides kiinteistösektorille

Uusista espanjalaisista yrityksistä joka viides kiinteistösektorille

  • 02/03/2017

Vuoden 2016 aikana Espanjassa perustetuista yrityksistä suurin osa toimii kiinteistösektorilla ja matkailualalla.

Rekisterinpitäjien vuosikirjassa listattiin rakennusalan yritysten määrän nousseet 12,7% kaikista uusista yrityksistä ja kiinteistöjen myyntiin keskittyvien yritysten määrän olleen 8%. Matkailualan yritysten määrä uusista yrityksistä nousi 11,1%:iin.

Kasvusuunta kiinteistösektorin yritysten määrissä on jatkunut viimeisten kolmen vuoden ajan. Kiinteistöalan elpymisen myötä yrittäjyys alalla kiinnostaa ja koska Espanjassa kiinteistönvälityksen perustamiseen ei vaadita erillistä välittäjätutkintoa eikä perustettavia välitysyrityksiä rekisteröidä kuten Suomessa, on aloittaminen vaivatonta. Suomessahan aluehallintovirasto (AVI) pitää rekisteriä kiinteistövälitysliikkeistä ja vuokrahuoneistojen välitysliikkeistä. Lisäksi välitysliikkeellä on oltava vastaava hoitaja, jolla on välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys (kiinteistönvälitysliikkeen osalta LKV ja vuokrahuoneiston välitysliikkeen osalta LKV tai LVV)

Uusien yritysten määrä Espanjassa on kokonaisuudessaan nousussa. Niiden määrä kasvoi 7,8%. Vuonna 2016 perustettiin 102 396 yritystä. Määrä on suurin vuoden 2008 jälkeen.
Kiinteistö- ja matkailualan yrittäjyys on nousussa, mutta kaupan ja rahoitusalan yritysten määrä on laskenut.

Tiedot: idealista.com

Close