Vertaa asuntoja

  • 20/01/2017

Vuokra-asuntojen hinnat nousseet

Vuonna 2016 vuokra-asuntojen hinnat Espanjassa nousivat 6,7%. Nousu on suurin kymmeneen vuoteen.

Fotocasan antamien tietojen mukaan vuonna 2015 vuokrahinnat nousivat 3,6% . Vuokrahinnat ovat nousseet nyt vahvasti viimeisten kahden vuoden ajan. Tätä ennen hinnoissa oli enemmänkin laskua. Hintojen nousu on seurausta kysynnän kasvusta. Omistusasumisen rinnalle on Espanjassa noussut kasvava vuokra-asumisen trendi. Yhä useampi valitsee vuokraamisen asunnon ostamisen sijaan, sillä lainojen saamisen vaikeus ja työmarkkinoiden epävarmuus ei kannusta asuntojen ostoon.

Vuokra-asuntojen hintahuippu saavutettiin toukokuussa 2007, josta hinnat romahtivat asuntokuplan myötä 26%. Vasta vuonna 2015 vuokrahinnat kääntyivät nousuun ja nyt nousu näyttää kiihtyvän. Vuonna 2016 ainostaan Riojassa ovat vuokrahinnat laskeneet, muualla Espanjassa hinnat ovat nousseet. Erityisen voimakasta nousu on ollut Baleaareilla (18,5%), Kataloniassa (14,6%) ja Madridissa (11,1%).

Suosituilla rannikkoalueilla vuokra-asunnoista on jopa pulaa. Moni varaakin jo keväällä seuraavan talven asunnon, varmistaakseen talvikodin seuraavallekin vuodelle.

Tiedot: Europapress

Close