Vertaa asuntoja

WhatsApp hyvä työkalu kiinteistönvälittäjille

WhatsApp hyvä työkalu kiinteistönvälittäjille

  • 10/10/2016

Kiinteistönvälittäjä tietää, että kun asunnolle löytyy kiinnostunut ostaja, on silloin toimittava nopeasti. Yhteys myyjän ja ostajan kanssa tulee toimia ja moni on huomannut, että kontaktinotto onnistuu tänä päivänä kätevästi WhatsAppin kautta.

Kiinteistönvälittäjät ovat ottaneet yhteyden asiakkaisiin usein sähköpostitse, mutta asiakkaiden kanssa kommunikointi onnistuu nopeammin WhatsAppin välityksellä, sillä ihmiset tarkistavat puhelimen WhatsApp viestit tiuhempaan tahtiin kuin saapuneet sähköpostit.

Malli toimii mainiosti kahden henkilön välisenä kommunikointina tai esimerkiksi ryhmänä muutaman henkilön välisenä kommunikaatioväylänä. Kun kyseessä on vilkas bisnes ja kymmeniä samanaikaisia asiakkaita vaatii nopeiden viestien käyttäminen tarkkuutta, sillä liian monet viestiketjut voivat muuttua kaaokseksi. Myös WhatsAppin kautta tulleet kiinteistökyselyt voivat hautautua viestin joukkoon.

Onneksi tekniikka kehittyy kokoajan ja WhatsApp viestien arkistointiin ja hakutyökaluna voi käyttää esimerkiksi ilmaista Android puhelimille ladattavaa sovellusta Bag A Chat Sovellus tallentaa myös kuvia ja videoita, niin että ne eivät kuormita puhelimen muistia tai muistikorttia. Etuna on myös mahdollisuus jakaa tiedostoja Dropboxin ja Google Driven kautta. Bag A Chat toimii WhatsAppin lisäksi myös Hike-palvelun kanssa. Sovellusta ei ole vielä ladattavissa iPhonelle.

Kiinteistönvälittäjillä onkin mahdollisuuksia ja myöskin haasteita uuden teknologian hyödyntämisessä. Asiakkaiden kanssa toimimisessa tulee olla asiantuntija, mutta hallita myös tekniikka. Pelkillä välineillä kiinteistöjä ei kuitenkaan myydä, vaan asiakkaat etsivät edelleenkin asiantuntijuutta. Silti moni asiakas kaipaa nopeita vastauksia ja yhteydenpitoa, tällöin kannattaa ottaa uudet sovellukset avuksi ja löytää uusia väyliä asiakastyöhön.

Tiedot: idealista.com

WhatsApp Messenger on Brian Actonin ja Jan Koumin vuonna 2009 julkaisema alustariippumaton pikaviestinpalvelu älypuhelimille. Sillä pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita, ääniviestejä.
WhatsAppin käyttö on vähentänyt maksullisten tekstiviestien suosiota. WhatsAppissa voi keskustella yhden kaverin kanssa tai perustaa ryhmiä, joissa voi olla enintään 256 henkilöä.

Close