Vertaa asuntoja

Vuoden 2017 sisustusvinkit

Vuoden 2017 sisustusvinkit

  • 09/01/2017

Uuden vuoden myötä on hyvä tehdä uudistuksia myös sisustuksessa. Sisustukseen keskittyneen Houzz sivuston vinkit vuodelle 2017 nostavat valaistuksen yhdeksi vuoden trendeistä.

Esimerkiksi keittiön ja ruokatilan yhdistämisen myötä suunnataan katseet valaistukseen ja lamppuihin. Kun vielä neljä viisi vuotta sitten lamput olivat enemmänkin veistoksellisia tilanjakajia, ovat tämän päivän lamput yhdistelmä eri kokoja ja materiaaleja. Myöskään johtoja ei piilotella vaan niitä hyödynnetään sisustuksellisina elementteinä. Epäsuora ja lämmin valo on sisustajien valinta ja ennen kaikkea huonekalut joissa on mukana valo.

Vihreä vuosi

Vuoden 2017 väriksi on Pantone instituutin mukaan valittu vihreä (greenery)  väri joka on raikas, rento, iloinen ja ennen kaikkea helppo yhdistää muiden sävyjen kanssa. Sisutukseen värin sanotaan tuova nuorekkuutta ja valoisuutta. Värikartassa vuonna 2017 nostetaan esille myös keltaista, oranssia ja fuksian punaista erityisesti oleskelutilojen tehosteväreinä.

Makuuhuoneet

Harmaa väri jatkaa suosiotaan makuuhuoneiden sisustuksessa. Sekä vaaleat harmaan sävyt että tummemmat sävyt sopivat erilaisiin sisustustyyleihin niin perinteiseen, pohjoismaalaiseen kuin romanttiseen linjaan.
Sänkyjen päädyt ovat näkyvästi esillä sisustuksellisina elementteinä. Materiaalit voivat vaihdella tyynyistä, nahkaan tai kankaaseen. Värityksenä voi olla lämpimiä värejä tai klassista musta-valkoista.

Viihtyisät keittiöt

Keittiöistä tehdään elämänmakuisia lämpimiä tiloja, joissa käytetään yhä enemmän helppohoitoisia mattoja lattialla ja keittiötuolien rinnalle valitaan istuimiksi keittiön väreihin sointuvia pehmustettuja tuoleja. Edelleenkin valkoinen on usein keittiön perusväritys, mutta lämpimämmän tunnelman saamiseksi valkoiseen yhdistetään puuta.
Materiaaleista puu onkin palaamassa vahvasti mukaan sisustukseen. Puuhun yhdistetään metalleja kuten kuparia, pronssia ja terästä. Yhdistelmänä puu ja marmori ovat myös tulossa.
Keittiöt ovat edelleenkin avoimia ja yhteydessä muuhun asuntoon. Keittiö on yhä useammin kodin keskus. Kodinhoitotilaan kiinnitetään myös enemmän huomiota. Luonnonvalo ja tilavuus ovat tekijöitä, jotka tekevät kodinhoitotilasta viihtyisän ja toimivan.

Huomio yksityiskohtiin

Sisustukselliset elementit kuten lasiovet ovat loistavia tilanjakajia säilyttäen valoisuuden asunnossa. Sisustuskankaissa suositaan painokuvioina kukkia ja eläinkuoseja. Huonekaluissa puolestaan on näkyvissä geometriset valinnat. Esimerkiksi pyöreät pöydät ja geometriset kuviot vaikkapa lastenhuoneiden sisutuksessa ovat ajan hermolla.
Koriste-esineissä näkyy kupari. Yksittäiset esineet antavat elegantin säväyksen sisustukseen.

Tiedot: idealista.com

 

 

 

 

 

 

.

Close