Vertaa asuntoja

Andalusian vesivarat hälyttävän alhaiset

Andalusian vesivarat hälyttävän alhaiset

  • 20/09/2017

Kesäkuukausien vedenkulutus on syönyt Andalusian alueen vesivaroja niin, ​että lokakuussa voi olla odotettavissa vedensäännöstelyä.

Kesän turistisesonki näkyy kasvaneena kassavirtana, mutta myös hupenevina vesivarastoina. Veden kulutus heinä- ja elokuussa ylitti edellisen vuoden kulutuksen ja vesivarat ovat 35 miljoonaa kuutiona vähäisemmät kuin syksyllä 2016. Myös kasteluvettä on käytetty tänä vuonna edellisvuotta enemmän.

Jollei kulutus vähene ja sateita saada täyttämään vesivarastoja, on Maakuntahallituksen määrättävä rajoituksia vedenkäytölle. Rajoitukset koskisivat ennen kaikkea kasteluvettä ja maanviljelijät ovatkin huolissaan rajoitusten osuvan juuri kastelua tarvitsevien avokadon ja mangon satojen kypsymisen aikaan.

Erityisen huolestuttava tilanne on La Concepción, Guadalteba, Guadalhorce, Conde de Guadalhorce, El Limonero, Casasola sekä  La Viñuela tekojärvien vesimäärissä.

Pelkästään heinä- ja elokuussa vesimäärät laskivat 50 miljoonaa kuutiota. Kesäaikana vedenkulutus pelkästään tekojärvistä on ollut noin 5-7 miljoonaa kuutiota. Vesiyhtiö Acosol (Abastecimiento de Agua y Saneamiento de la Costa del Sol) vahvistaa että elokuussa veden kulutus on kaksinkertaistunut turistikaupungeissa kuten Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Ojén, Marbella, Istán, Benahavís, Estepona, Casares ja Manilva.

Tiedot: Diariosur

Close