Vertaa asuntoja

Auringon asiantuntija Aurinkorannikolle

Auringon asiantuntija Aurinkorannikolle

  • 03/09/2017

Aurinkorannikon uusin lääkäritulokas erikoislääkäri Hanna Raitio tarjoaa laajan kirjon erilaisia hoitoja. Apua saavat niin allergioista kuin ihotaudeista kärsivät sekä estettisiä hoitoja kaipaavat. Suomalainen iho ei ole tottunut runsaaseen auringonottoon ja Hanna antaakin asiantuntija -vinkkejä miten oleskella auringossa turvallisesti.

Aurinkorannikolle ovat avanneet vastaanoton moni suomalainen pitkänlinjan erikoislääkäri. Hanna Raitio on erikoistunut iho- ja sukupuolitauteihin sekä allergioihin. Hoidettavaa riittää myös liiallisen auringonoton seurauksena tulleissa sairauksissa.

Muutto Aurinkorannikolle

Perhe muutti viime syyskuussa tänne Dubaista ja Hanna on juuri aloittanut vastaanotot Fuengirolassa. Alunperin tulimme käymään Espanjassa, koska tyttäreni oli kiinnostunut Mondassa sijaitsevasta koulusta. Loppujen lopuksi hän kuitenkin halusi mennä Suomeen, mutta muu perhe tykästyi Aurinkorannikkoon ja päätimme muuttaa tänne. Poikamme pystyi jatkamaan opiskeluaan Aurinkorannikon suomalaisessa lukiossa ja minä hoidan mieluiten myös suomalaisia, toteaa Hanna. Meillä on sama kulttuuritausta ja tunnen, että puhumme samalla tasolla. Muuten Espanjalainen elämäntyyli tuntuu sopivan meille, emmekä pidä kylmästä ja pakkasesta. Aikaisemmin olimme miettineet, että voisimme asua täällä eläkkellä, joten muutto oikeastaan vain aikaistui.

Espanjassa tarvitaan paikalinen lääkärilupa toimen harjoittamiseen. Jos sellainen on jo toisessa EU maassa ja hyväksytyt koulutuksen pituudet, niin luvan saanti on pelkkä prosessi, eikä tarvitse tenttiä mitään, kertoo Hanna. Normaalisti prosessi kestää noin kolme kuukautta, mutta tässä vierähti kaikkine mutkineen noin kuusi kuukautta. On se aikamoinen prosessi, mutta onneksi minulla oli paikallisia kontakteja apuna.

Vaarallinen aurinko

Aika harva tuntuu ymmärtävän kuinka vaarallista aurinko on, miettii Hanna. Suomalainen iho ei ole luotu oleskelemaan pitkiä aikoja Espanjan auringossa. Tämä ei ole valinta kysymys, niin kuin jotkut tuntuvat kuvittelevan. Näen niin paljon ihosyöpää työssä, että en itse ole koskaan auringossa. UVA ja UVB säteen tulevat maanpäälle asti, mutta myös lämpö aiheuttaa DNA muutoksia. Siksi voiteessa pitää olla myös lämpösuoja ja jo +20 asteessa ihon lämpötila nousee, toteaa Hanna.

Kehon herkimmät kohdat ovat ne, jotka ovat saanet vähemmän säteilyä. Eli ne osat kehosta mitkä ovat normaalisti peitetynä ja yhtäkkiä loman aikana altistetaan auringolle. Miehet eivät usein tule ajatelleeksi päälakea, josta ovat hiukset harventuneet tai korvanlehtiä. Naisille helpommin vahinkoa syntyy käsivävarsiin ja jalkoihin, kun taas miehille selkään. Kaiken kokemuksen ja tutkimuksen mukaan aurinko on myös ylivoimaisesti ennenaikaisesti ihoa vanhentavin asia.

Suojaan auringosta

Aina ensisijaisesti kannattaa tehdä suojaus vaatteilla. Pieniä lapsia ei pidä viedä koskaan suoraan aurinkoon, eikä ollenkaan klo 11-15 välillä. Lapsille kannattaa käyttää mieluummin aurinkorasvaa, jossa ei ole kemiallista suojaa. Rasvaa pitää muistaa lisätä parin tunnin välein, muistuttaa Hanna, aikuisillekin. Vaikka aurinkorasvat ovat kemikaaleja, niin kuitenkin itse mieluummin laitan niitä kun olen auringossa.Valoa takaisin heijastava voide on erinomainen lisä päivän mittaan. Hattu on hyvä suoja kasvoille.

Allergiat

Kussakin maassa on omat siitepölyallergiaa aiheuttavat kasvit. Suomessa koivulle allergiset saattavat Espanjassa oireilla keväisin kukkivalle oliivipuulle. Jos on selkeät allergiaoireet eli pitkittyvä yskä, nenänkutina ja silmien vuoto, niin ensisijaisesti voi kokeilla itsehoitona apteekista saatavia antihistamiineja. Jos ne eivät toimi tai ei ole selvyyttä oireiden aiheuttaja niin kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa. Näin voidaan selvittää syy oireisiin ja löytää täsmälääkitys, joka helpottaa oireita.

Jos nenän oireilun jättää hoitamatta niin allergia voi levitä keuhkoputkiin ja voi puhjeta astma.Valitettavasti nenäsuihkeessa tarvitsee olla kortisonia, että se toimii, toteaa Hanna. Jatkossa tulen tekemään myös ihotestejä, joilla voi testata ruoka-aineita, eläimiä ja siitepölyjä. Mukaan voi tuoda omia aineita, joita epäilee allergian aiheuttajiksi.

Esteettiset hoidot

Yleisesti esteettisten hoitojen määrä on lisääntynyt, sillä enää näitä ei koeta turhamaisina. Nykyään on luonnollista hoidattaa itseään ja hoitojen valikoima onkin lisääntynyt. Jos se tekee itselle hyvää mieltä eikä ole toiselta pois, niin miksi ei niitä tekisi, miettii Hanna. Haen aina luonnollisuutta hoidoissa, olla rehellinen asiakkailleni ja pitää lupaukseni. Koen että olen potilaan asiamies enkä kauppias. Ammattitaitoisen hoitajan valinta on tärkeää. Espanjassa laillisesti näitä hoitoja saavat antaa vain lääkärit.

Hannan tekemään hoitovalikoimaan kuuluvat mm. botuliini- ja täyteainehoidot, kemialliset kuorinnat ja laser- ja mesoterapia. Mesoterapia on näistä luonnonmukaisin ja aktivoiva hoito.

Nykyisin muotia oleva kasvojooga voi Hannan mukaan vaikuttaa haitallisesti, jos iho on jo veltostunut. Iho ei silloin enää napakoidu lihaksia jumppaamalla, jumppa vain vetää ihon enemmän vekeille. Esimerkiksi botuliinin tehohan perustuu sen lihaksia rentouttavaan vaikutukseen.

Messuilla lisää tietoa

Hanna oli mukana Espanjan Terveys- ja Hyvinvointimessuilla Fuengirolassa viime lokakuussa ja piti siellä myös luennon esteettisistä hoidoista ja kertoi niiden eri mahdollisuuksista. Kyse ei ole vain juonteen ruiskutuksesta vaan kokonaisvaltaisesta suunnitelmasta ja eri menetelmien yhdistelemisestä kullekin sopivalla tavalla, painottaa Hanna.

Vastaanotot Suomessa ja Espanjassa

Hannan tavoittaa Sol Eyes -klinikoilta sekä Fuengirolassa että Marbellassa. Hänellä on myös jatkuvasti Suomessa Eiran sairaalassa vastaanotto.

Lisätietoa messuista

www.espanjanterveysjahyvinvointi.com

 

Close