Vertaa asuntoja

Caminito del Rey pitenee lähes puolella

Caminito del Rey pitenee lähes puolella

  • 02/05/2018

Elías Bendodo julkisti 26.4. ilouutisen, että Andalusian maakuntahallituksen kanssa on laitettu alulle toimenpiteet ”Kuninkaan polun” laajentamisesta. Reitille tulee pituutta yhteensä noin 14 kilometriä ja tulevaisuudessa se kiertää ympäri solan lähtöpaikalle palaten.

Caminito del Rey - Kuninkaan polku
Caminito del Reyllä on rikottu miljoonan kävijän rajan.

Caminito del Reyn huikeissa maisemissa kiertävä kävelyreitti avattiin vuonna 2015 ja se nousi välittömästi yhdeksi Málagan provinssin suosituimmista nähtävyyksistä. Provinssin hallinto haluaa kehittää Guadalhorcen laakson luontomatkailun antia edelleen, ja tähän liittyen on anottu Gaitanesin solassa ja metsissä kiertävän reitin jatkamista lähes puolet pidemmäksi. Aikomukset julkisti Málagan paikallishallinnon johtaja Elías Bendodo provinssin omana juhlapäivänä järjestetyssä tilaisuudessa Santiago Apóstolin kirkossa Mondassa.

Toinen osuus tulee olemaan pituudeltaan 5,5–7 kilometriä. Nykyisen reitin pituus on noin seitsemän kilometriä. Polkuja pitkin pystyisi tulevaisuudessa palaamaan lähtöpisteeseen, kun nyt useimmat joutuvat ottamaan bussin takaisin aloituspaikalle. Retken voi jatkossakin aloittaa niin El Chorron asemalta kuin Ardalesista. Asian tiimoilta on pidetty palavereja alueen kuntien (Álora, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra ja Campillos) päättäjien sekä provinssin ympäristövaltuutetun kesken, ja teknikot työskentelevät jo projektin parissa.

Caminito del Rey - Kuninkaan polku
Caminito del Reyn pituus on tällä hetkellä seitsemän kilometriä.

Bendodo kertoo uuden reitin varrelle jäävän ”ennennäkemättömiä ja kauniita luonnon alueita, joista vierailijat eivät voi olla nauttimatta”. Reitti tulee sisältämään 350 metrin mittaisen sillan jalankulkijoille. Kunnianhimoisen projektin aikatauluja kiirehditään niin paljon kuin voidaan, mutta kustannuksista ja valmistumisesta ei osata vielä antaa tarkempaa tietoa.

”Kuninkaan polun” on kävellyt jo yli miljoona vierailijaa, aina Japanista, Australiasta ja Kanadasta saakka, ja sen taloudellisen vaikutuksen Guadalhorcen laaksoon lasketaan summanneen noin 100 miljoonaa euroa. Nähtävyyden toivotaan houkuttelevan turisteja rannikolta sisämaahan pidemmäksikin aikaa kuin päiväretkelle.

Lähde: Diario Sur, Kuvat: Caminito del Rey

Tutustu myös sanomalehti Surin omaan Caminito del Rey -spesiaaliin. Sivustolta löytyy paljon matkailijaa kiinnostavaa tietoa.

Liput ovat nyt myynnissä koko kesäksi. Lue aiheesta kirjoittamamme artikkeli: “Kuninkaan polulle” 100.000 lipua myynnissä.

Close