Vertaa asuntoja

Espanjan Euroviisuedustajien rakkaustarina

Espanjan Euroviisuedustajien rakkaustarina

  • 04/05/2018

Espanjaa edustaa Lissabonissa toukokuun 12. järjestettävissä Euroviisuissa nuoripari Alfred ja Amaia. Espanjalaiset pääsivät seuraamaan esiintyjien sympaattisen rakkaustarinan kömpelöä puhkeamista Operación Triunfon laulukilpailun yhteydessä kuvatussa 24/7-livelähetyksessä.

Espanjaa Eurovision-laulukilpailussa edustavat Amaia Romero (s. 1999) ja Alfred García (s. 1997) nousivat julkisuuteen kauden 2017 Operación Triunfo -laulukilpailusta (OT). Nuorukaisten välillä säkenöi kisan alkumetreiltä saakka ja hymy oli herkässä molemmilla.

Alfred antoi kaiken huomionsa Amaialle ja katsojat odottivat henkeä pidättäen ensimmäistä suudelmaa television kuvaamassa 24/7-lähetyksessä. Nuoret tiedostivat kameroiden seuraavan heitä ympäri vuorokauden, ja hellyydenosoitukset antoivat odottaa itseään.

Euroviisuedustajat Amaia ja Alfred.
Amaian ja Alfredin hymyt ovat herkässä myös virallisessa kisakuvassa.

Kauden romanttisimpiin hetkiin luettiin, kun poika lauloi tytölle itse säveltämänsä ja hänelle omistamansa romanttisen kappaleen. Eikä suukkoa vieläkään nähty, halaus vain, vaikka laulun sanoissakin ”besoa” toivottiin. Laulun jälkeen Amaia näytti Alfredille lappua, johon kirjoitti jotain, ja tämä vastasi: ”Minä sinusta vielä enemmän”.

Kun nuorukaiset lauloivat osakilpailussa yhdessä kappaleen I just can’t stop loving you, yleisö huusi kuorossa esityksen jälkeen: ”Beso, beso!” Vihdoin Amaia hyppäsi Alfredin kaulaan ja kaikki saivat haluamansa.

”Sinun laulusi”

Eurooviisujen edustuskappaleen on nuorille rakastavaisille kirjoittanut 24-vuotias Raúl Gómez, joka on kertonut lehtihaastatteluissa seuranneensa nuorten tarinaa tiiviisti: ”Se tapahtui sen jälkeen, kun he lauloivat City of Stars, kilpailun kolmannessa jaksossa. Esityksen jälkeen he alkoivat katsoa toisiaan siihen tapaan…”

Samalla kehkeytyi nuoren sevillalaissäveltäjän päässä melodia, joka kuullaan keväällä Portugalissa. ”Tunnen tanssivani ensimmäistä kertaa”, toistaa kertosäe. “Laulu kertoo ensirakkaudesta, siitä ensimmäisen katseen ja kosketuksen tunteesta”, Gómez kertoo.

”Siento que bailo por primera vez
Eres el arte que endulza la piel
De mi mente viajera que sigue tus pies
Siento que bailo por primera vez
Ya no puedo
Inventarlo
Solo quiero
Tu canción, oh, oh, oh…”

Kun TVE julkisti joulukuun 2017 alussa, että Euroviisujen edustajat valittaisiin OT:n kilpailijoiden joukosta, Gómez lähetti sävelkilpailuun oman ehdotuksensa ja kertoi Alfredin ja Amaian toimineen muusinaan. Kansa valitsi kappaleen ”Tu canción” voittajaksi 43 prosentilla annetuista äänistä. Nyt Espanjassa jännitetään, hurmaako nuoren parin välillä säkenöivä taika myös muun Euroopan. ¡Suerte!

Katso Espanjan edustajien virallinen video kappaleesta Tu canción.

 

Tu canción

Close