Vertaa asuntoja

Espanjan kalleimmat ja halvimmat ruokakaupat

Espanjan kalleimmat ja halvimmat ruokakaupat

  • 05/10/2017

Ruokakauppojen hinnoissa on eroa. Valitsemalla edullisimman ostospaikan voi vuodessa säästää keskimäärin 909 euroa. Edullisimmaksi kauppaketjuksi kuluttajajärjestö nimesi Alcampon. Yksittäiset halvimmat liikkeet kuuluivat Dani-ketjuun.

Kuluttajajärjestön OCU (Organización de consumidores y usuarios) raportin mukaan ruokaostosten hinnat vaihtelevat ruokakauppojen mukaan. Esimerkiksi Madridissa ostosten tekeminen joko kalleimmassa tai edullisimmassa ruokakaupassa tarkoittaa vuodessa 3013 euron hintaeroa.

Pääkaupunki onkin alue jossa erot kauppojen välillä ovat suurimmat, sillä keskimäärin ostosten hintaero vuodessa kalleimman ja edullisimman kaupan välillä on 909 euroa.
Kuluttajajärjestö analysoi yli 164 000 hintaa 1137 liikkeestä. Valittuja tuotteita oli yhteensä 233 joista 52 oli tuoretuotteita (iha, kala, hedelmä ja vihannekset) ja 98 oli paketoituja elintarvikkeita ja pesu ja hygieniatuotteita. Lisäksi mukana oli 83 brändituotetta.

Alcampo edullisin kauppaketju

Ruokakauppaketjuista edullisin oli Alcampo. Seuraavana listalla oli Mercadona, Carrefour, Simply Market, Maxi Dia, Dia Market, Carrefour Market, Lidl, Eroski ja Dia Plaza. Raportissa kalleimmaksi listattiin ketjut El Corte Inglés, Supercor ja Carrefour Express.

Kuluttajajärjestön mukaan Mercadona on halvin vaihtoehto noin puolessa tutkimuksessa mukana olleista kaupungeista, mutta jos kaupungissa on Alcampo-ketjun kauppa on se yleensä kaikkein edullisin vaihtoehto.

Raportin mukaan Lidl on nostanut hintoja ketjuista eniten verrattun edelliseen vuoteen (4.3%) kun esimerkiksi Maxi Dian hinnat ovat tänä vuonna 1.8% edellisvuotta kalliimpia.
Asiakkaat käyttävät eniten rahaa Barcelonassa, Teruelissa ja Palma de Mallorcalla. Edullisimmin ostokset tehdään Almeriassa ja Puertollanossa.

Tiedot: El Pais

Close