Vertaa asuntoja

Kotini Espanjassa: Osa 4 Hyvän mielen villa Fuengirolassa

Kotini Espanjassa: Osa 4 Hyvän mielen villa Fuengirolassa

  • 31/08/2017
Fuengirolan linnan Castillo de Sohailin maisemissa viihtyy onnellinen mies ja talon hyvät fengshui –energiat ovat muidenkin helposti aistittavissa. Tämä tilava ja valoisa villa Fuengirolan kupeessa on omistajansa sanojen mukaan Poikamiehen Paratiisi. Kolmessa kerroksessa viihtyy niin yksin kuin isommallakin seurueella.

Itse talo on rakennettu vuonna 2002 tanskalaisen naapurin toimesta vain parhaista rakennusmateriaaleista. Vain sementti on Espanjasta, kertoo Jyrki, sillä sitä he osaavat tehdä hyvin. Seinät on eristetty, maa salaojiettu ja ikkunat ovat lämpöeristeiset PVC karmeilla. Jyrki Kosunen on asustanut villaa jo kahdeksan vuotta ja nyt se alkaa olemaan oman näköinen.

Sisustus

Olen sisustanut taloa oman maun mukaan, kertoo Jyrki. -Matkoilta on jäänyt käteen tauluja, ja jos kehyksen väri ei miellytä niin saahan sen maalattua. Suomesta toin mukanani silkkimatot, jotka tuovat lämmöntunnun muuten viileille marmorilattioille ja tyylikkään ilmeen sisustukseen. Takanpäälle on kertynyt tärkeitä teemoja. Norsut tuovat onnea, enkelit suojelevat ja miekka on syntymäpäivälahja ystävältä, jonka mielestä se kuvaa hyvin talon isäntää. Keittiö on sisustettu käytännöllisesti, sillä Jyrki tykkää ruoanlaitosta. Osa lihoista grillaantuu pihagrillissä.

Monitoimitalo

Sisääntulotasossa on avara olohuone, ruokahuone ja keittiö sekä kylpyhuone. Yläkerran kolmessa makuuhuoneessa on kaikissa omat kylpyhuoneet. Oman makuuhuoneensa Jyrki avarsi poistamalla osan terassille vievää ulkoseinää ja korvaamalla sen lasilla. Nyt näkyy sängystä peilin kautta meri ja mahtavat maisemat. Kaksi muuta makuhuonetta toimivat mm. Suomesta vierailulle tulevien lasten makuuhuoneina. Alakerran isoon monitoimitilaan mahtuu majoittumaan isompikin joukko. Siellä on oman keittiön ohella tietenkin myös sauna ja iso kylpyhuone kahdella suihkulla. Täältä on myös suora reitti uima-altaalle, joten vierailla sekä isännällä säilyy oma rauha niin halutessa.

Puutarha hoitaa mieltä

Puutarhasta poistin koko muurin peittävän bougainvillean, muistelee Jyrki. -Onhan se kaunis, mutta siitä lähtee niin valtavasti roskaa. Voimakkaan tuulen jälkeen oli koko piha ja uima-allas täynnä putsattavaa. Nyt valkoiseksi maalattu muuri antaa avaruutta ja seinustalle istutetut pienet palmut ovat kuin veistos itsessään. Jyrkillä onkin pihalla useita itse kasvatettuja kasveja. Puutarha on suunniteltu niin, että sen voi huoltaa itse, sillä se käy meditaatiosta ja näin säästää aika paljon rahaakin vuodessa, toteaa Jyrki. Uima-altaan katteen ansiosta vesi on talvellakin uimalämpöistä ja se on helppo pitää puhtaana.

Tuoreet yrtit muodostavat visuaalisen aidan, joka toimii samalla turvallisena merkkinä eri tasoisista pinnoista. Yrttejä käytetään ruonalaittoon ja Jyrki on muutenkin terveellisen elämän kannattaja. Tähän kuuluu myös henkinen elämäilo, jota hän pitää yllä tietoisesti. Osa tästä varmasti tulee verenperintönä, sillä Aurinkorannikon kuuluisa vaeltava runoilija Erkki J. Vepsäläinen on Jyrkin eno. Ohjelmassa Jyrki antaakin tyylinäytteen Vepsäläisen runosta.

Samaa positiivisuutta on myös puheissa. Kertaakaan en ole herännyt tässä talossa pahalla päällä, toteaa Jyrki.

Katso videolta talon tunnelmia ja unelmoi omasta villasta.

Kotini Espanjassa -ohjelmasarja esittelee mielenkiintoisia koteja eripuolilla Espanjaa. Käymme tutustumassa erilaisiin kiinteistöihin ja niiden asukkeihin sekä molempien tarinoihin. Ohjelma antaa inspiraatiota, vinkkejä ja paikallistietoa Espanjassa asumisesta kiinnostuneille ja se on viihdyttävää katsottavaa muillekin sisustuksesta, matkailusta ja eri kulttuureista kiinnostuneille.