Vertaa asuntoja

Koulu alkoi myös Espanjassa

Koulu alkoi myös Espanjassa

  • 14/08/2017

Aurinkorannikon suomalainen koulu käynnisti 26. vuotensa tänään mukavassa +27 asteen lämmössä. Koulun oppilaspaikat ovat täynnä ja tunnelma portilla oli iloisen odottava.

Jännittyneet ensikertalaiset

Aamulla koulunportilla entiset oppilaat halailivat toisiaan ja uudet seisoivat odotellen mitä tuleman pitää. Heidän joukossaan oli myös Espanja.Comille blogia kirjoittava Patrik Lampén perheineen. Patrik, perheen äiti Venla sekä lapset eskarin aloittava Lily, kakkosluokalle menevä Luca ja viitosluokkalainen Kaya olivat todella iloisia kun pitkään suunniteltu vuosi Espanjassa oli vihdoin alkanut.

Olemme suunnitelleet tätä jo muutaman vuoden ja järjestelleet asioita, kertoo Suomessa yrittäjänä toimiva Patrik. Kyllä koulun olemassaolo vaikutti siihen, että tulimme juuri tänne vahvistaa välivuotta työelämästä pitävä Venla. Lapset olivat kaikki hieman jännittyneitä niin kuin aina uuteen kouluun mennessä. Kavereita oli kuitenkin löytynyt jo edellisenä viikonloppuna. Koulun maukkaan kotitekoisen ruoan maine oli kiirinyt jo Suomeen asti.

Patrikin blogia elämästä Espanjassa voi seurata Espanja.Com sivuilta blogi-osiosta: //espanja.com/fi/uutiset/blogit-kolumnit/4718-aaaahhh-vihdoinkin-espanjassa?ci=101

Katso video alhaalta tunnelmista koululta!

Täydet pulpetit

Viime syksynä kun ilmoittautuminen kouluun alkoi, oli selvää että kaikille halukkaille ei paikkaa koulusta löydy. Koulun aloitti runsaat 320 oppilasta ja tällä määrällä se on täynnä. Vain kuudennelle luokalle sekä lukion 1. ja 3. luokalle löytyy joitain paikkoja. Tämä on ensimmäinen kerta kun lukion historiassa on jouduttu käännyttämään oppilaita ovelta. Koulu onkin uuden isomman rakennuksen tarpeessa. Prosessi etenee, mutta vielä ei koululta varmisteta asiasta mitään.

Uudet rehtorit

Koulun varsinaiset rehtorit ovat virkavapaalla ja heidän sijaisinaan toimivat rehtorina Tiina Raassina-Merikanto ja apulaisrehtorina Piia Kallunki. Molemmat ovat koulun pitkäaikaisia opettajia, joten sama hyvä linja tulee säilymään. Tietenkin jokainen tuo aina oman persoonansa kautta jotain uutta mukaan toimintaan, toteaa rehtori. Me aiomme panostaa opettajien koulutukseen ja arviointiin.

Uusia opettajia

Tänä syksynä koulu sai kahdeksan uutta opettajaa. Tulijoita olisi, sillä avoinna olevaan virkaan on aina satoja hakijoita.

Pari vuotta sitten olimme perheen kanssa Maltalla ja sieltä jäi kipinä olla auringossa ja lämmössä, kertoo 4A:n luokanopettajaksi tullut Satu Änkilä. Perheen lapset ovat myös samassa koulussa 7. luokalla sekä lukiossa. Ihan samalla tavalla sitä jännittää uutta opettajaakin tämä ensimmäinen päivä, hymyilee Satu. Hänen kokemuksensa erityisopettajana monikulttuurisessa koulussa Suomessa varmasti auttaa ymmärtämään uuteen kulttuuriin tulevia suomalaisoppilaita.

Korvapuusteja ja elämänohjeita

Koulupäivä alkoi eri ryhmissä. Pienimmät oppilaat siirtyivät omiin luokkiinsa oman opettajan johdolla. Isommat oppilaat kerääntyivät uuteen monitoimitilaan kuuntelemaan rehtorin tervetulopuhetta. Yhdessä muistettiin myös kesän aikana menehtynyttä koulun entistä opettajaa Tero Höglundia.

Rehtori kertoi koulun perussääntöjä. Kolmella päästään jo pitkälle. Lakit otetaan pois päästä koulun ovella, puhelin pysyy laukussa tuntien aikana ja toisia oppilaita sekä koulun henkilökuntaa kohdellaan mukavasti ja kunnioittavasti.

Lukiolaiset aloittivat päivän omissa lukion tiloissa, jotka sijaitsevat seuraavassa korttelissa. Luokkaryhmittäin he saivat ohjeita tulevan vuoden kulusta.

Perinteisesti tarjolla oli sekä vanhemmille, oppilaille sekä henkilökunnalle Marjo-kokin leipomaa korvapuustia ja lukiolla kahvilaa pitävän Elenan herkullista banaani-suklaa kakkua.

 

Close