Vertaa asuntoja

Erilainen elokuu – Malagan suurvaellus 656 km!

Rami Kääriäinen pisti rinkan selkään ja itsensä likoon ja suuntasi Malagan Suurvaellusreitille. Gran Senda de Málaga vaellukseen kuuluu 35 päivämatkaa ja matkaa taittuu vähintään 656 kilometriä.

Elokuun neljäntenä päivänä aloitettu vaellus on edennyt suunnitelmien mukaan ja viimeisin etappi on tarkoitus taittaa 7.9. Reitti kiertää koko Malagan provinssin, valkoisesta kylästä toiseen. Melkein kaikissa kylissä on mahdollisuus yöpyä. Nousuja ja laskuja tulee reitillä kaikkiaan yhteensä jopa n. 17.000 m. Yhteismatka – 656 km – on minimi, mutta se tarkoittaa helposti lopulta 660-700 km vaellusta. Matkan voi tehdä myös pyörällä tai hevosella.

Passi

Ennen vaellukselle lähtöä Rami haki vuonna 2016 uudistetun vaelluspassin Malagan aluehallinnon ympäristöosastolta (Delegación de Medio Ambiente y Promoción del Territorio de la Diputación de Málaga. Osoite: Calle Pacífico, 54) ja sai kuulla olevansa ensimmäinen Gran Senda de Málaga (GR-248) vaeltaja, joka kiertää koko reitin kerralla. Moni hankkii vaelluspassiin merkinnät kohde kerrallaan.

Lisätietoja vaelluspassista Gran Senda de Málaga sivustolta: www.gransendademalaga.es/es. Tietoa reitistä löytyy neljällä kielellä.

Mi gran senda

Matka onkin Ramin oma suuri vaellus, kuten Gran Senda de Málagaa usein kommentoidaan. -Teen matkan yksin mutten yksinäisenä. Reitti on tuonut paljon hienoja kohtaamisia, ja täytyy sanoa, että matkan varrella olen saanut kokea Andalusiaa parhaimmillaan. Vastaavaa sydämellisyyttä kuin kylissä ja majapaikoissa on tullut vastaan, en ole ennen täällä kokenut.

Ammattivaeltajalle Malagan alueen reitit ovat tutut ja mies on kirjannut ne yksiin kansiin Petteri Sveinsin kanssa kirjoitetussa Buen Camino –kirjassa. Vaikka takana on tuhansia ja tuhansia vaelluskilometrejä ja alue maastoineen on tuttu, teki Rami mittavan valmistelutyön ennen suurvaellukselle suuntaamista.

-Vaelluksen onnnistumisen voi kiteyttää olevan riskien minimoimista, hän kommentoi reitin varrelta. Takana on yli neljänkymmenen asteen helteet, ukkosmyrsky ja satojen kilometrien kävelyt ilman taukopäiviä. -Täytyy sanoa, että loistavasti on kaikki mennyt ja kun pohjatyö on kohdallaan, voi keskittyä itse matkaan.

Moni suuntaa pyhiinvaellukselle Santiago de Compostelan reitille, mutta Malagan alueen vaellusreitiltä löytyy myös hienoja pyhiinvaellusosioita. Rami uskoo, että vähitellen myös Malagan alueen reitit kasvavat kansainvälisestikin kiinnostaviksi vaellus- ja pyhiinvaellusreiteiksi. -Tällä reitillä ei ole tullut muita vaeltajia vastaan, hän miettii ja muistuttaa vielä kerran, että koko matkaa ei missään nimessä tarvitse kiertää yhdellä kerralla, vaan voi valita itselleen sopivat osiot.

Elokuun helteet

Moni mieltää elokuu ajan suorastaan vaaralliseksi ajaksi lähteä vuoristoon. Rami korostaakin, että vaellukselle ei voi lähteä ilman perusteellista valmistautumista. Kova kunto, oikeat varusteet ja luonnon ja maaston lukutaito ovat ehdottomia vaelluskumppaneita. Kääriäinen ei myöskään suosittele yksinvaellusta.

-Suuntasin reitille elokuussa, sillä se sopi parhaiten omiin aikatauluihin. Olen tottunut kuumaan, mutta kuumimpaan aikaan polulla ei olla. Reitille siis suunnataan aina aikaisin aamulla viiden tai kuuden aikaan. Aamut ovat suorastaan viileitä ja vaellusaika sinne yhdeksään asti on loistava. Aamupäivällä jo lämpenee ja haasteelliseksi vaellus muuttuu puolen päivän aikaan. Kahden jälkeen polulta on oltava poissa, lämpö ja uv säteily ovat silloin liian voimakkaita.

Syntymäpäivätkin tuli vietettyä reitin varrella. Lue tästä lisää ja seuraa Ramin reitin etenemistä ja Ramin GR248 Malagan suurvaelluksen päiväetappeja www.fysiorami.com

PÄIVITYS

Videolla tunnelmia maaliintulosta. Parasta olivat ihmiset pienissä valkoisissa kylissä, kertoo Rami. Suosittelen tekemään saman reitin vaikka vain viikon pätkissä. Upeaa seutua!