Vertaa asuntoja

Suullinen vuokrasopimus pätee Espanjassa

Suullinen vuokrasopimus pätee Espanjassa

  • 08/03/2018

Vuokralaisella ja vuokranantajalla on samat velvollisuudet ja oikeudet huolimatta siitä onko asunnon vuokraamisesta tehty kirjallinen vai suullinen sopimus. Jos osapuolten välille tulee ongelmia, on kirjallisen sopimuksen ehdot kuitenkin aina helpompi todistaa.

Moni ajattelee että suullisen vuokrasopimuksen myötä ei vuokralainen tai vuokranantaja joudu vastuuseen esimerkiksi sopimusrikosta. Kuitenkin lain mukaan (artículo 37 de la Ley de arrendamientos urbanos (LAU)) suullinen sopimus on yhtä pitävä kuin kirjallinen sopimus.

Kun vuokra-aikaa ei ole määritelty kirjallisesti, jatkuu sopimus vuokralain mukaisesti vuoden kerrallaan. Eli vuokralaisella on sama oikeus halutessaan jatkaa sopimusta aina kolmeen vuoteen asti.

Vuokran maksu kannattaa tehdä aina pankin välityksellä. Tämä tosite maksusta kertoo asuinajan lisäksi myös vuokran suuruuden. Suositeltavaa onkin maksaa vuokra yhdenmukaisina maksuina, jolloin kuukausivuokran suuruus on selkeä. Tämä myös todistaa vuokrasuhteen olemassaolon ja sen keston.

Samat oikeudet ja velvollisuudet

Huolimatta siitä onko kyseessä kirjallinen vai suullinen vuokrasopimus on vuokralainen velvollinen maksamaan vuokransa ajallaan. Vuokranantaja voi perätä maksamattomia vuokria myös ilman kirjallista sopimusta. Vuokrasuhteen lopettaminen tulee tehdä selkeäksi molemmille osapuolille.

Vuokranantaja on velvollinen suorittamaan asunnon korjaukset , mutta vuokralainen vastaa asunnon käyttöön liittyvistä uudistuksista. Jos vuokranantaja on myymässä asuntoa on vuokralaisella etuosto-oikeus niin kirjallisen kuin suullisen vuokrasopimuksen mukaan.

Lue lisää asunnon vuokraamisesta ja sopimuksista näistä artikkeleista:

LYHTYAIKAINEN VUOKRAUS

PITKÄAIKAINEN VUOKRAUS

Tiedot: Enalquiler

Close