Vertaa asuntoja

Torremolinoksessa on tilaa äänestää

Torremolinoksessa on tilaa äänestää

  • 18/01/2018

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on käynnissä myös Espanjassa. Ensimmäisenä äänestyspäivänä torstaina oli väkeä ihan jonoksi asti, tänään oli jo hiljaista Torremolinoksen äänestyspaikalla Kymppipaikassa

Torremolinoksen suomalaiskeskuksessa  Kymppipaikassa väkeä valui tänään hiljakseen äännestyspaikoille. Eilen oli ollut ennätysmäärä, kertoivat vaalitvirkailijoina Anna-Maija Keinänen-Baldwin (vas) sekä useita vuosia vaalivirkailijana toiminut Riitta Varpua (oik).  Kymppipaikassa kävi 270 äänestäjää. –Ei meillä yleensä näin paljon ole käynyt aikaisemmissa äänestyksissä. Tosin osa tuli Fuengirolasta tänne äänestämään, koska siellä oli niin pitkät jonot.

Eeva Sala (vas) odotteli  Molly –koiran kanssa ulkona kun Outi Piekäinen (oik) oli äänestämässä, koirilla kun ei äänestysoikeutta (lue sisäänpääsyoikeutta) ollut. Eeva oli lukenut Espanja.Comista Haaviston vierailusta Aurinkorannikolla ja oli muutenkin  vakuuttunut hänen asiantuntevuudesta ja diplomaattisuudesta. Hän oli tehnyt vertailua mm. Niinistön ja Vanhasen välillä.  Jonkin verran oli merkitystä myös Haaviston vihreällä asenteella.

Outi on entinen vaalityöntekijä ja hänestä olikin mielenkiintoista seurata täkäläistä toimintaa. He tulivat Nerjasta asti äänestämään, sillä Torremolinos oli lähin paikka.

Marja ja Jaakko Santaluoman (yllä oik) mielestä äänestäminen on tärkeää ja kansalaisvelvollisuus.

Paula ja Tauno Könnilä asuvat Torremolinoksessa puolet vuodesta. Äänestäminen on heille tärkeää ja siksi onkin hienoa, että ennakkoäänestys hoituu myös Espanjassa.  Oikea ehdokas oli helppo päättää: Tauno luottaa Niinistöön ja Paula kertoo äänestävänsä turvallista ja tunnettua vaihtoehtoa.  Heidän mielestään presidentillä pitäisi olla enemmän valtaa myös sisäpolitiikassa. Kuvassa myös  vaalivirkailija Taimi Raukio.

Vielä ehtii äänestää sunnuntaihin asti, paitsi Kanariansaarilla äänestäminen loppuu lauantaina. Katso tästä äänestypaikat ja –ajat.

Close