Vertaa asuntoja

17 Espanjan provinssissa hellevaroitus

17 Espanjan provinssissa hellevaroitus

  • 19/07/2019

Lämpötilat voivat kohota perjantaina 19. heinäkuuta jopa 40 asteeseen yhteensä 17 Espanjan provinssissa. Kovimpia helteitä ennustetaan Andalusian Córdobaan ja Jaéniin. Paikallisiin säätietoihin voi tutustua useilla eri sivustoilla.

Espanjassa antetaan korkeiden lämpötilojen iskiessä eritasoisia hellevaroituksia: vihreä (verde), keltainen (amarillo), oranssi (naranja) ja punainen (rojo). Alerta verde ei aiheuta vaaraa ihmisille, kun taas toisen ääripään alerta roja edustaa harvinaisen kuumaa ilmaa, josta aiheutuu suuri vaara väestölle. Alerta amarilla ei yleensä aiheuta minkäänlaista vaaraa hyväkuntoiselle väestölle, mutta tiettyjä aktiviteetteja ei kannata harrastaa. Alerta naranjan aikaan saa olla varuillaan myös normaalien aktiviteettien kanssa.

Tänä viikonloppuna saa olla varuillaan etenkin Córdobassa ja Jaénissa, joihin annettiin 19.7. oranssi varoitus. Lämpötilat kohoavat molemmissa kaupungeissa 38 – 40 asteeseen. Keltainen varoitus annettiin samaan aikaan Almeríaan, Granadaan, Sevillaan, Huelvaan, Madridiin ja koko Castilla-La Manchan maakuntaan, Zaragozaan, Ávilaan sekä Salamancaan. Näissä provinsseissa lämpötila kohoaa 36 – 39 asteeseen.

Säätietoja voi tutkia alueittain ilmatieteenlaitoksen sivuilla Aemet.es/es/eltiempo/prediccion/provincias. Suosittuja sääsivustoja ovat myös Eltiempo.es sekä Forecan kanssa yhteistyötä tekevä Tiempoytemperatura.es.

Lue myös: Mistä lievitystä kuumuuteen lämpöaallon iskiessä

Artikkelikuva: PxHere

Liity keskusteluun