Vertaa asuntoja

27. syyskuuta kannattaa lähteä liikkeelle

27. syyskuuta kannattaa lähteä liikkeelle

  • 20/09/2018

Vieraisiin kulttuureihin matkustaa vuosittain tutustumaan yli miljardi ihmistä ja turismi on tänä päivänä triljoonien eurojen teollisuudenala. Maailman turismipäivää vietetään vuosittain 27. syyskuuta. Merkkipäivän teema on vuonna 2018 ”turismi ja digitaalinen muutos”.

Päivän takana on YK:n alainen Maailman matkailujärjestö (World Tourism Organisation, UNWTO), johon kuuluu 158 jäsenvaltiota. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta turismin kulttuurisesta, poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta arvosta ja edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä. Tavoitteiden saavuttamiseksi panostetaan kestäviin ratkaisuihin.

Päämaja Espanjassa

Espanjassa Maailman turismipäivä (Día Mundial del Turismo) otetaan aina laajasti huomioon. Maailman matkailujärjestön päämaja sijaitsee Madridissa, ja myös päätös turismipäivän perustamisesta tehtiin aikoinaan Espanjassa, Torremolinosissa vuonna 1979. Viime keväänä UNWTO nimesi jalkapalloilija Lionel Messin vastuullisen matkailun lähettilääkseen.

”Matkustaminen antaa minulle mahdollisuuden tutustua muihin kulttuureihin ja yhteisöihin, samoin kuin erilaisiin tapoihin nähdä maailma – mistä syystä se on mielestäni erittäin antoisaa. UNWTO tekee töitä turismin kehittämiseksi ja olen iloinen saadessani kantaa korteni kekoon vastuullisen matkailun edistämiseksi”, argentiinalainen tuumasi nimityksensä yhteydessä. Järjestö on myös allekirjoittanut yhteistyösopimuksen FC Barcelonan kanssa.

Málagassa pääsee 27. syyskuuta tutustumaan maksutta kaupungin suurimpiin nähtävyyksiin.

Maksutta nähtävyyksiin

Maailman turismipäivän virallinen ohjelma järjestetään tänä vuonna Budabestissä, jossa puhutaan digitaalisen muutoksen ja teknologian tärkeydestä turismin saralla ja sektorin valmistautumisesta tulevaisuuteen. Digitaaliset edistysaskeleet muuttavat tapaamme verkostua ja informoida itseämme ja vaikuttavat suoraan käytökseemmekin.

Useat Espanjan kaupungit tarjoavat Maailman turismipäivänä vapaan pääsyn merkittävimpiin nähtävyksiin ja museoihin. Málagan kaupungissa esimerkiksi on 27.9. mahdollista tutustua maksutta kymmeniin nähtävyyksiin, kuten Museo Picassoon, automuseoon (Museo Automovilístico Málaga), kasvitieteelliseen puutarhaan (Jardín Botánico histórico La Concepción) ja Gibralfaron linnoitus (Castillo de Gibralfaro). Useissa paikoin järjestetään myös maksuttomia opastettuja kierroksia.

Lähteet:
wtd.unwto.org, malagaturismo.com

Liity keskusteluun

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close