Vertaa asuntoja

AliExpress Plazan avajaiset saivat Arroyomolinosin sekaisin

AliExpress Plazan avajaiset saivat Arroyomolinosin sekaisin

  • 26/08/2019

Ihmislaumat täyttivät Xanadún ostoskeskuksen käytävät sunnuntaina 25. elokuuta, kun AliExpress avasi ensimmäisen kivijalkaliikkeensä Espanjassa – ja koko Euroopassa.

Madridin provinssissa, pääkaupungin kaakkoispuolella sijaitsevassa Arroyomolinosissa, avattiin Espanjan ensimmäinen AliExpressin liike, ja innokkaimmat ilmestyivät ovelle jonottamaan yli kaksi vuorokautta ennen paikan aukeamista. Asiakkaita houkutteli ennen aikojaan paikalle 500 ensimmäiselle luvattu lahja, kahvitarjoilun lisäksi. Ensimmäisenä oli oven takana 34-vuotias David Cardero, joka lähti liikkeestä kotiin ilmaisen Xiaomin matkapuhelimen kera.

Ennen virallista avaamista kauppaan pääsi jo tutustumaan joukko sosiaalisen median vaikuttajia sekä heidän seuraajiaan, jotka olivat napanneet voiton useissa järjestetyissä arvonnoissa. Avajaispäivänä liikkeessä vieraili noin 3.000 asiakasta.

 

Kiinalainen verkkokauppajätti AliExpress myy sivuillaan kaikenlaista tavaraa laidasta laitaan, mutta Madridin 740 neliömetrin suuruinen liike keskittyy teknologiaan: puhelimiin, kannettaviin tietokoneisiin, kuulokkeisiin, droneihin, videopeleihin, kodinkoneisiin ja niin edelleen. Myynnissä on myös tuntemattomampia aasialaismerkkejä, kuten Ugreen ja Oppo Reno.

AliExpress on osa Alibaba Groupia, joka työllistää yli 100.000 työntekijää (3/2019). Yhtiöllä on kaksi verkkokauppaa: ensisijaisesti yrityksille ja kauppiaille suunnattu Alibaba.com sekä kuluttajille suunnattu AliExpress.com.

Lähteet: Abc.es ja Wikipedia.org

Liity keskusteluun