Aurinkorannikkon suomalaiset juhlivat itsenäisyyttä

Julkaistu: 07.12.2017
AjankohtaistaUusimmat
add one

Espanjassa asuvat ja lomailevat suomalaiset osallistuivat täyden salin voimalla Suomi 100 Itsenäisyyspäivän pääjuhlaan Fuengirolan Palacio de la Pazissa eilen 6.12. Illalla sitten siirryttiin ravintoloiden tapahtumiin, yhdistysten tiloihin tai yksityisiin juhliin. Torremolinoksen Kymppipaikassa julkistettiin historiikki.

Ulkosuomalaisuus Itsenäisyyspäivänä

Yli 20 vuotta Espanjassa asuneena, mutta juuret ja kiinteät siteet yhä Suomessa, koin pääjuhlan erittäin vaikuttavana ja tunnelmallisena, kertoo tilaisuudessa mukana ollut Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko. Se oli voimakas suomalaisuuden ja suomiyhteisön kohtaamistilaisuus ja toimi hyvin muistutuksena siitä mistä olemme lähtöisin.

Pääjuhlan esiintyjät

Juhla oli todella hyvin järjestetty ja siinä oli otettu huomioon nuoret lahjakkaat muusikot ja laulajat. Varsinkin Aurinkorannikon suomalaisen koulun lasten lauluesitykset herkistivät kaikki paikallaolevat ja saivat varmasti miettimään ulkomailla asuvien suomalaisten ja suomalaisen koulutuksen tärkeyttä ja miten se luo korkealaatuista Suomi -kuvaa ulkomailla.

Presidentin hieno tervehdys ulkosuomalaisille näytettiin videolta. Tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan uusi Suomen Espanjan suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitinen sekä Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula. Molemmat tervehtivät juhlaväkeä hienoilla ja tunnelmallisilla puheillaan. Ana Mulan puheesta kävi hyvin esille espanjalaisten korkea arvostus suomalaisia ja Suomea kohtaan. On hienoa kuulua kansakuntaa jonka arvostus on suurempi kuin monesti itse sitä edes ymmärrämme, toteaa Ismo.

Täysi juhlapaikka

Palacio de la Paz oli viimeistä paikkaa myöden varattu ja paikalle jouduttiin hankkimaan lisäpenkkejä ja silti osa joutui seuraamaan juhlaa seisaalteen. Tilaisuus oli todella lämminhenkinen ja siitä iso kiitos ja hatunnosto tapahtuman järjestäneelle Kulttuuriyhdistys Kalevalle!

Videon kuorojen yhteisesityksestä voit käydä katsomassa Espanja.Comin Facebook sivulta / videot.

Torremolinoksen Kymppipaikan historiikki

Aurinkorannikon vanhin suomalaisyhdistys Asociacion Finlandesa Costa del Sol järjesti toimitilassaan Kymppipaikassa perinteisen Itsenäisyypäivän iltajuhlan. Suuri joukko juhlijoista oli ollut mukana jo Fuengirolan pääjuhlassa.

Kymppipaikka täyttyi ääriään myöten ja moni olikin viettänyt lähes kaikki aikaisemmatkin Suomen itsenäisyyspäivät täällä muiden suomalaisten kanssa juhlien.

Ohjelmassa oli mm. Suomen lipun kanto ja tasavallan presidentin puheen kuunteleminen. Tänä vuonna yhdistys on juhlinut 40-vuotista taivaltaan ja juhlan yhteydessä julkistettiin yhdistyksen historiikkikirja sekä palkittiin juhlavuoden taidekilpailun voittajat. Paikalle oli saapunut myös Torremolinosin kaupunginjohtaja José Ortiz, joka viihtyi suomalaisten  kanssa juhlassa ohjelman loppuun asti. 

Kuvassa taidekilpailun kolme parasta maalausta. Vasemmalla toiseksi tullut maalaus  ”Naranjo en Flor”  (Ulises A, Sagredo Maureira) Keskellä voittaja ”Granadas-Bodegon”(Aurelio Moreno Perez)) ja oikealla kolmanneksi tullut ”Paseo por el Duero (Oporto)”  (Maribel Moreno).
Jaa:

Málagasta lentoja yli 100 kohteeseen

Espanja.Com Uutiskirje 23/17

add one