Autonkorjausta, rallikisoja ja klubi karavaanareille

Julkaistu: 30.09.2020
AjankohtaistaYritysuutiset
add one

Suomalainen parivaljakko avasi syyskuussa Málagaan Motorcenterin. Kokemusta mekaanikon hommista Jirkka Jurvasella ja Tomi Weurlanderilla on kertynyt yhteensä 60 vuotta. Motorcenterillä on ilouutisia erityisesti matkailuautojen, historiikki- ja harrasteautojen sekä rallin ystäville. Lue lisää!

Jirkka ”JJ” Jurvanen ja Tomi ”Tomppa” Weurlander ovat molemmat ammattiin opiskelleita mekaanikkoja, joilla on autojen ja moottorien parissa puuhastelusta vuosikymmenten kokemus. Jirkka on tuttu monelle suomalaiselle JJ Autocenterin ajoilta. Mies on toiminut Espanjassa aiemmin kahdenkin oman autokorjaamon sekä automaalaamon yrittäjänä – yhteensä neljäntoista vuoden ajan.

Joku on kenties miettinyt, minne luottomekaanikko vuosia sitten katosi. ”Silloin lähdettiin etsimään maailman parasta paikkaa elää”, Jirkka paljastaa. ”Kierrettiin viisi vuotta maapalloa sitä paikkaa etsien ja monien vaiheiden kautta päädyttiin Andalusiaan takaisin. Parempaa ei löytynyt! Andalusia ja Espanja ovat monipuolisuudessaan ylivoimaiset.”

”Sitten tapasin vanhan tutun, Tompan, ja päätimme pistää yhdessä pystyyn autopalvelupiste Motorcenterin”, suomalainen jatkaa. Tomi Weurlander on lomaillut aktiivisesti vuosien mittaan Espanjan asunnollaan. Mekaanikon töitä hän on kuitenkin tehnyt tähän saakka vain Suomessa. Autojen parissa on vierähtänyt myös suuri osa vapaa-ajasta, sillä mies on ajanut omassa tallissa rallia kilpatasolla jo yli 30 vuotta.

”Jokaisella suomalaisella on ralli veressä”

Motorcenterissä rakennetaan myös kilpailuvalmiita ralliautoja, minkä lisäksi niillä kilpaillaan. ”Suomesta on tällä hetkellä matkalla Espanjaan Tompan 4-vetoinen Mitsubishi, joka on tarkoitus laittaa kisakuntoon Jyväskylän ensi kesän Nesterallia varten. Talven mittaa autoa testataan Espanjan kisoissa.”

Motorcenter Racingin tiimoilta Jirkka ja Tomppa auttavat tarvittaessa muitakin rallista tosissaan kiinnostuneita rakentamaan autojaan ja pääsemään vaikkapa mukaan Andalusiassa järjestettäviin kilpailuihin.

Tompan ja Mitsubishin kujeita päästään seuraamaan uudessa videosarjassa Espanja.Comin sivuilla. Tulevista kisoista ilmoitetaan niin Motorcenterin omilla verkkosivuilla kuin heidän Facebook-sivuillaankin. Parivaljakko kutsuu kaikki sekä tykkäämään sivuista, että lähtemään mukaan kisoihin kannustamaan.

Historiikkiautot lähellä sydäntä

”Työskentelemme suurelta osin matkailuautojen sekä historiikki- ja harrasteautojen parissa. Niitä täällä piisaa ja niitä on kiva korjata – ne ovat vaativampia”, kaverukset kertovat. ”Teemme myös kilvityksiä ja saamme autot historiikkikilpiin ja museorekisteriinkin täällä. Autamme kaikissa mahdollisissa autoasioissa. Viime kesä menikin pitkälti paperiasioiden parissa; näistä yleisimpänä mainittakoon omistussuhteen vaihdokset ja rekisteröinnit Espanjan kilpiin.”

Motorcenter tarjoaa Costa del Solilla autojen korjauksia, kunnossapitoa ja diagnostiikkaa. Näiden lisäksi Motorcenter on erikoistunut veneisiin.

Motorcenterin sijainti ”isolla kirkolla” Málagassa, merkkikorjaamojen ympäröimänä, sekä erikoistuminen matkailu- ja harrastehautoihin takaavat kansainvälisen asiakaskunnan. Jirkan yli 30 vuotta Espanjassa puolestaan mahdollistaa sen, että mikä tahansa autoihin liittyvä asia saadaan hoidettua.

Oma klubi karavaanareille

Jirkka Jurvasta ja Tomi Weurlanderia yhdistää ammatinvalinnan lisäksi mielipide siitä, että matkailuautoilu on maailman paras matkustusmuoto. ”Matkustusmuotona se on kaikkein turvallisinkin, jos joku koronaa pelkää. Siinähän ollaan liikkuvassa karanteenissa koko aika”, Jirkka nauraa.

”Eteläisessä Espanjassa on todella paljon karavaanareita ja heitä ajaa myös paljon tästä ohi Marokkoon ja Portugaliin päin.” Paljon on myös tutustumisen arvoisia kohteita, leirintäalueita ja ravintoloita. Autopalvelupisteen sivuilla tullaan antamaan runsaasti vinkkejä karavaanareillekin, sillä molemmilla mekaanikoilla on omilla tahoillaan kertynyt jo vuosien ajan hyviä kokemuksia aiheen tiimoilta.

Motorcenter Motorhome Club tarjoaa kaikille asuntoautojen omistajille ilmaisen jäsenyyden ja pitää karavaanarit ajan tasalla mukavista kohteista aurinkoisessa Etelä-Espanjassa. Ilmoitamme myös paikallisista kyläjuhlista, fiestoista ja ferioista.”

Miehet kutsuvat kaikki tutustumaan niin omille sivuilleen kuin paikan päälle Málagaankin. ”Tänne vaan morjestaan, vaikka ei auto olisikaan korjauksen tarpeessa!”

Lue lisää Motorcenterin palveluista tästä.

Lisätietoja:
Motorcenter Costa del Sol
Calle Cuevas bajas 14, Málaga.
+34 622 684 342
www.motorcenter.info
Facebook: Motorcenter ja Motorcenter.racing

Jaa:

Aurinkorannikolla koronatartuntaluvut puolittuivat viikossa

Espanjan hallituksella optimistinen arvio tulevasta

add one