Carrefour siirtyy muovisista hedelmäpusseista verkkokasseihin

Julkaistu: 15.08.2019
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Carrefourin hedelmäostokset voi pakata kierrätetystä puuvillasta valmistettuihin verkkokasseihin. Ruokakauppaketju pyrkii toimillaan vähentämään muovin käyttöä.


Idea muovittomasta kauppaketjusta on tullut asiakkailta ja yritys onkin tarttunut asiakkaiden ideoihin ja tehnyt konkreettisia ratkaisuja muovittoman päämäärän puolesta. Hedelmät voi nyt pakata puuvillaisiin verkkokasseihin, joita yritys myy hintaan 3,99 euroa / 3 kappaletta. Alkuinvestoinnin jälkeen verkkokasseja voi pestä ja käyttää uudestaan.

Kauppaketju on ensimmäinen espanjalainen yritys, joka antaa asiakkailleen mahdollisuuden käyttää omia pusseja hedelmä- ja kasvisostoihin samoin kuin kala-, liha- sekä valmisruokaostoihin.
Muovisten hedelmäpussien poistumisen lisäksi Carrefour on muun muassa vaihtanut oliivien muoviset pakkaukset lasisiin astioihin. Ja esimerkiksi kurkku ja Kanarian banaanit myydään ilman muovisia pakkauksia. Näillä pieniltä tuntuvilla muutoksilla on saatu aikaan merkittävää vähennystä muovin määrässä.

Kansainvälisen Carrefour -ketjun kauppoja on ympäri Espanjan. Pelkästään suuria hipermarketteja on 205 kappaletta, supermarketteja 110 kappaletta ja ostoksia voi tehdä yli 770 exppress kaupassa ja 23 Supeco liikeessä unohtamatta online kauppaa.

Ketjun päätös muovittoman linjan rakentamisesta on saanut jo nyt aikaan suuria muutoksia muovin määrän vähentymisenä mutta ennen kaikkea asiakkaiden asenteissa ja toimintamalleissa.

Lue lisää kierrätyksestä ja ympäristöystävällisemmästä Espanjasta! Tässä linkit Espanja.com artikkeleihin Muovittomasta supermarketista  ja Kierrätysautomaatteja Espanjaan

Kuva: Carrefour
Tiedot: El Mundo

Jaa:

Risco Caído pääsi Unescon maailmanperintölistalle

Kolme espanjalaista muotialan yritystä, joihin kannattaa tutustua

add one