Costa Bravan rannikko on mahdollisuuksia täynnä

Julkaistu: 30.08.2020
AjankohtaistaAlue-esittelyt
add one

Katalonian Costa Bravan rannikko on yksi suosituimmista matkustuskohteista Espanjassa. Rannikkoalue kätkee sisäänsä monia vierailun arvoisia upeita kyliä sekä rantoja. Alue myös tihkuu historiaa, kulttuuria ja gastronomisia elämyksiä.

Costa Brava kätkee sisäänsä äärettömästi kulttuuria, historiaa, taidetta, maisemia, luontoa sekä perinteitä monen kilometrin pituudelta, joten ei ole ihme, että monet turistit valitsevat sen lomakohteekseen. Rannikkoalueelta löytyy myös pitkät perinteet, hurmaava tunnelma sekä ainutlaatuista gastronomiaa sen kuvankauniiden kalastajakylien ja hiekkarantojen lisäksi. Matkailijoille on myös luvassa aina tapahtumia ja aktiviteetteja vuoden ympäri.

Girona

Yksi rantaviivan suosituimmista kohteista on Gironan rannikko, joka tarjoaa äärettömän määrän kokemuksia matkailijoille. Täällä voit tutustua muun muassa Salvador Dalín työhön, ja uppoutua taiteilijan luovuuden jättämiin merkkeihin Figueresissa, Cadaquésissa sekä Port Lligatissa.

Girona on saattanut tulla myös monelle televisionkatsojalle tutuksi HBO:n suosikkisarja Game of Thronesista, sillä sarjan kohtauksia kuvattiin useita kertoja alueen kuvankauniissa maisemissa. Rannikon lukuisat historialliset linnat sekä luonnonpuistot sopivatkin erinomaisesti keskiaikaan sijoittuvaan sarjaan.

Luonnonpuistot

Kaksi Katalonian suosituinta luonnonpuistoa löytyy Costa Bravan Roses kylän läheltä. Aiguamolls del Empordán ja Cabo de Creusin puistot tarjoavat useita patikointireittejä, mahtavia maisemia sekä historiallisia nähtävyyksiä.

L’Estartin kylän läheltä löytyy upeiden rantapoukamien ja gastronomian lisäksi Montgrín, Baix Terin ja Medesin saarten luonnonpuisto, jossa voi mm. bongailla mereneläimiä, ja syventyä kauniiseen kasvillisuuteen.

Historialliset kohteet

Useiden linnakkeiden lisäksi rannikkoalueelta löytyy muitakin historiallisia ja kulttuuria tihkuvia rauhallisia kohteita, joista voit nauttia kauniina kesäpäivänä ja syventyä meri-ilman sekä mäntypuiden tuoksuun. Voit myös oppia rannikon historiasta esimerkiksi Cadaquésin kalastajakylästä, joka on yksi ensimmäisistä kylistä joka näkee auringonnousun Iberian niemimaalla.

Yksi suosituimmista kohteista on myös ainutlaatuinen Pals, jossa matkailija todella pääsee syventymään historiaan linnakkeen sekä sen ympärille rakennetun keskiaikaisen kylän myötä. Historia näkyy hyvin myös linnoituskaupunki Tossa de Marissa, jossa myös upeiden hiekkarantojen lisäksi komeilee keskiaikainen ja goottilaistyylinen Vila Vellan kaupunginosa.

Myös Rosesin kylästä löytyy mm. 1000-luvulla rakennettu La Ciudadelan linnake, joka rakennettiin estämään merirosvojen hyökkäykset, ja jossa näkyy kreikkalaisten ja roomalaisten vaikutuksia.

Rannat

Jos historiallisten kohteiden sijasta sinua kiinnostaa enemmän rantaloma, on Costa Brava myös siihen oiva vaihtoehto. Rannikolla yhdistyvät Välimeren kirkkaat vedet sekä kultaiset rantahiekat. Rantoja myös riittää Costa Bravalla joka lähtöön pienistä poukamista kuten Cala Taballera El Port de la Selvassa koko perheelle soveltuviin sinilippu-rantoihin kuten La Fosca Palamosissa. Yksi tunnetuimmista rannoista on Tossa de Marin edestä aukeava Playa Gran.

Myös koko Euroopan suurin asutettu satama-alue Empuriabrava on yksi tunnetuimmista Costa Bravan rannikkokylistä sen 25 kilometriä pitkän kanaaliverkoston takia. Kaksi sinilippu-rannoista Playa de la Rubina ja Playa de la Empuriabrava sijaitsevat tässä satamakaupungissa.

Calella de Palafrugell on myös yksi suosituimmista rannikkoalueen ainutlaatuisista pikkukylistä. Turkoosin rantapoukaman lisäksi kylästä löytyy espanjalaistyyliin kuuluvia kapeita katuja, valkoisia taloja, värikkäitä puuveneitä, upeita nähtävyyksiä sekä ennen kaikkea kuvankauniita maisemia.

Lue myös Costa Bravan sisämaasta, josta löytyy 40 tulivuorta: Vulkaaninen Katalonia

Lähde: idealista.com, spain-holiday.com
Kuvat: Pixabay

Jaa:

Uutiskirje Syys 01/20

Kokonainen kylä myytävänä Asturiaksessa

add one