Vertaa asuntoja

Ensimmäisten joukossa takaisin Espanjaan

Ensimmäisten joukossa takaisin Espanjaan

  • 04/07/2020

Suomesta pääsee taas Espanjaan, sillä Finnair aloitti 1.7. suorat lennot Helsingistä Málagaan ja heti ensimmäisenä päivänä oli kone täynnä. Ensimmäisten joukossa saapuneet Jaana Haitti ja Nina Hatermaa olivat tyytyväisiä päästessään taas aurinkoon ja Espanjan rentoon tunnelmaan.

Me tulimme mieheni Ilkan kanssa kolmen viikon lomalle ja minä jään koiravahdiksi, koska Espanjassa työskentelevä tytär lähtee puolestaan lomalle Suomeen, kertoo Jaana Haitti.  Varasimme matkan heti kun kuulimme, että lennot toteutuvat.

Jaana Haitti matkalla rantakävelylle

Ensimmäinen koneellinen oli loppuunmyyty.  Ainakin kaksi ruumaan menevää koiraakin näin kentällä, kertoo Jaana. -Lento meni hyvin ja koneessa oli rentoutunut tunnelma. Parempi kuin silloin huhtikuussa, kun palasin viimeisillä koneilla Espanjasta Suomeen.

Hengityssuojia piti käyttää Helsingin lentokentän ovelta aina Malagan kentällä vuokra-autoon asti. Jaana kertoo, että lentokoneessa tarjottiin kahvia, vettä ja mehua ja silloin toki sai ottaa suojan pois. -Suurimmalla osalla oli sellaisia tavallisia perussuojia. Muutamalla oli kangasmaskeja ja jollain varmaan käsintehty, sillä siinä oli upea leopardikuosi. Malagan kentän kuumuudessa moni jo hieman raottelikin suojaa.

Suomalaiset ovat kuuliaisia, mutta hieman mietityttää englantilaisten tulo rannikolle. Siellä kun koronatilanne on vielä aika vakava.

Espanjassa turvallinen olo

Jaana kertoo, että lähtiessä oli ihan rauhallinen mieli. -Täällä kun oikeasti pidetään maskit ja turvavälit, niin on jopa turvallisempi olo kuin Suomessa.  Kaipaan sitä, että Suomessakin pidettäisiin turvavälejä. Mutta kyllä tuo suoja on hiostava näin kuumalla ilmalla, toteaa Jaana, kasvot ovat ihan hiessä. Otan sen tietenkin aina mukaan ja käytän sitä sisätiloissa ja jos on väentungosta.

Sisätiloissa kasvosuojat ovat pakollisia, toteaa Jaana Haitti.

Lomaa Jaana ja Ilkka viettävät normaaliin tapaan. -Tykkäämme yleensäkin liikkua ja kävellä, täällä erityisesti rannalla. Käymme syömässä hyvin ja nautimme hyvää espanjalaista viiniä ihaillen kauniita maisemia.  Espanjan aurinko valo ja lämpö houkuttavat aina takaisin.

Espanja – terveydenlähde

Samasta syystä ensimmäisten joukossa Espanjaan saapui Nina Hatermaa (artikkelin pääkuva). -Tulin hakemaan lämpöä, sillä minulla on hermosärkysairaus johon lämpö helpottaa. Oli helppo tulla, sillä meillä on omistusasunto Sensarassa. Tämä on hieno paikka, sillä täällä toimii kaikki ja on turvallista.

Aurinkorannikolla on vielä normaalia hiljaisempaa ja kaikki paikat eivät ole auki. Sensaran lähellä Benalmádena Pueblossa on ravintoloita auki ja tunnelma on normaalin rento, kertoo Nina.

Väljyys voittaa kasvosuojan

En ole vielä päättänyt lomani kestoa, sillä olen osa-aika eläkkeellä, kertoo Nina. – Riippuu korona tilanteesta, että mihin suuntaan se lähtee. Toivottavasti voin olla viisi viikkoa, jos tilanne pysyy näin hyvänä. Vähän pelkään, että saattaa mennä pahempaan suuntaan, koska rajat ovat avautuneet.

-Kunhan ihmiset muistaisivat, että käsihygienia on kaikkein tärkein. Minullakin kulkee mukana laukussa oma saippua. Sisätiloissahan suoja on pakollinen, mutta itse pidän mieluummin etäisyyden kuin maskia. Valitsen sen mukaan tekemiset. Eilenkin olin rannalla kävelemässä ja kun valitsin pienen rannan, niin siellä oli väljää.

Uima-allas vuorot

Nina nauttii uima-altaalla ja auringossa olemisesta. Sensaran uima-allasalue on auki ja sinne saa mennä ikäryhmittäin. Yli 60 -vuotiaiden vuoro on klo 10-14, ja alle 60 -vuotiaiden klo 16-20. Harmittavasti minun vuoroni on siis vasta iltapäivällä, toteaa Nina. Lain mukaan taloyhtiöiden uima-altailla paikalla pitää olla valvoja ja aurinkotuolit desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Kaikkien taloyhtiöiden uima-altaat eivät olekaan auki, koska valvonta maksaisi osakkaiden mielestä liikaa.

Maisemat ovat täällä hienot ja elämäntyyli on rennompaa. Kaikki kiire jää, kun tulee tänne, toteaa Nina. -Toiveena onkin rentoutumista ja kivutonta oloa.

 


 

ILMOITUS
Kiinnostaako asuminen tasokkaassa, hyvin turvallisessa ja rauhallisessa SENSARA taloyhtiössä Benalmadenassa, Espanjan Aurinkorannikolla, kaikkien palveluiden lähellä ja vain 15 min Malagan lentokentältä? Kysy myytäviä ja vuokrattavia loma-asuntoja!

Liity keskusteluun