Espanja kiinnostaa – lomalle tai asumaan

Julkaistu: 18.01.2019
AjankohtaistaUusimmat
add one

Taas on se aika vuodesta, kun suomalaiset harkitsevat unelmiensa toteuttamista. Messukeskuksessa yhdistyvät tänä viikonloppuna Matkamessut sekä Koti Ulkomailla ja Caravan -tapahtumat. Espanja on hyvin esillä, onhan se yksi suosituimpia kohteita, halusi sitten lomailemaan tai muuttaa sinne kokonaan.

Kristel Kankainen toivottaa kaikki messuvieraat liukuen tervetulleeksi! Suomen Messut täyttää 100 vuotta,  ja juhlan kunniaksi messuille voi nyt laskea pinkkiä liukumäkeä pitkin. Tämä innostikin monia messuvieraita ja näytteilleasettajia kokeilemaan vauhdin hurmaa.

Espanjan osasto näkyy kauas ja sen ympäriltä löytyy muita yksittäisiä näytteilleasettajia.

 

Bilbao on lähtenyt mukaan suurella osastolla, sillä suomalaiset ovat yksi heidän suosikkikansallisuutensa.

Costa del Sol vahvistaa asemiaan

Aurinkorannikolta lähdettiin messuille yhteisvoimin. Joukko Fuengirolan yrittäjiä esittelee toimintaansa, mukana juuri avattu co-working -toimisto Smart Work Plaza.

Yksi Smart Work Plazan perustajista, Pauliina Manso, (kuvassa kolmas oik.) kertoo että Fuengirolan kaupunginjohtaja Ana Mula tulee pikavisiitille Matkamessuille perjantaina. Kaupunki on todella kiinnostunut sen suomalaisista asukkaista ja haluaa edistää maidemme suhteita. Mulan matkan yhteyshenkilönä toiminut Pauliina kertoo, että kaupunginjohtaja tapaa matkansa aikana muun muassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren.

Costa del Solin osastolla on mukana myös monia alueen hotelleja, joihin kannattaa käydä tutustumassa.

Torremolinoksen suosio kasvaa

Torremolinos kasvattaa suosiotaan Espanja-buumin myötä, kertoo Inka Mashushake kaupungin turistitoimistosta.

”Etenkin Pueblo Blanca kaupungin keskustassa on ulkomaalaisten turistien suosiossa. Koska ulkomaalaiset eivät valvo niin myöhään kuin paikalliset, niin ravintolatkin sulkevat ovensa aikaisemmin. Tämä tekee alueesta rauhallisemman”, kehuu Inka ja jatkaa: ”Alueen ravintoloilla pyyhkii muutenkin hyvin. Moni on nykyään ostanut liikekiinteistön vuokraamisen sijaan”.

 

Costa Blanca nuorentuu

Koti Ulkomailla -tapahtumaa edustaa 15 vuoden Costa Blancan kiinteistöalan kokemuksella Heidi Saarikko Zarikosta.

”Aiemmin asiakaskunta oli eläkeläisvoittoista, mutta yhä enemmän meille löytävät tiensä harrasteurheiluporukat. Pyrimme ottamaan heidän tarpeensa huomioon myös vuokrattavissa asunnoissa. Golfareita, pyöräilijöitä ja juoksijoita houkuttelevat vuoden ympäri liikuntaan sopivat säät ja rannikon kuuluisa terveellinen ilmasto”, kertoo Heidi Saarikko.

Seuratoiminta kasvanut

Espanjan suosio huomattu myös Suomi-Espanja Seurassa, kertovat osastolla toimintaa esitelleet vapaaehtoiset Paula Sidorow ja Elvi Randell.

SES-seuran vapaaehtoistyöntekijöiden Paula Sidorowin  ja Elvi Randellin mukaan sekä jäsenmäärä, että kielikurssien osallistujamäärä on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana. Seura järjestää muun muassa elokuvaviikon ja muita kulttuuritilaisuuksia sekä retkiä ja viini- ja ruokatapahtumia. Paula ja Elvi toivottavat kaikki Espanjan ystävät mukaan toimintaan!

Monipuolista ohjelmaa

Tuttuun tapaan messuilla on luentoja, kilpailuja, maistiaisia, matkatarjouksia, tuotemyyntiä ja ennen kaikkea mahdollisuus tutustua oman suosikkialueensa tunteviin ihmisiin.

Ohjelmapoimintoja

Kemijärven Elevis laulaa
Pe 18.1. klo 11, 13 ja 15
Kemijärven osasto 6e31

Flamencoduo
La 19.1. klo 13
Inspiration Stage
Anna Murtola & Joonas Widenius

Esteetön Espanja
La 19.1. klo 15.30
Norwegian Stage
Liikuntarajoitteisen matkustajan monet mahdollisuudet Espanjassa ja sen saarilla.
Sanna Kalmari, esteettömän matkailun asiantuntija

What’s new in Tenerife? Tenerifan uutuudet
Su 20.1. klo 12.30
Norwegian Stage
Laila Ripatti

Messujen ohjelma löytyy tästä.

Matka 2019 on avoinna yleisölle 18.– 20.1.2019 Messukeskus Helsingissä.

Aukioloajat
:

  • Pe 18.1. klo 9-19
  • La 19.1. klo 10-18
  • Su 20.1. klo 10-18

www.matkamessut.fi
Matkamessujen sivut Espanjasta tästä.

Lue myös Matkailututkimus 2019

Jaa:

Uutiskirje Tammi 02 / 2019

Suomalaiset haluavat matkalta paikallista kulttuuria ja aitoja kokemuksia

add one