Vertaa asuntoja

Espanja kiinnosti Helsingissä

Espanja kiinnosti Helsingissä

  • 25/03/2019

Espanjan suomalaiset kiinteistöammattilaiset järjestivät kolmannen Koti Espanjassa -tapahtuman Helsingissä. Ennakkoon ilmoittautuneita oli 300 ja paljon tuli väkeä myös spontaanisti keväisen sään houkuttelemana. Kävijöitä kiinnosti täsmätieto Espanjassa asuvien toimijoiden jakamana.

Espanjan konkarit asialla

Verkkomedia Espanja.Comin lisäksi paikalla olivat kiinteistönvälittäjät 360Hometour.netistä Costa Blancalta ja West Wind Rentals & Properties Costa del Solilta. Rahoituksesta tietoa jakoi Handelsbanken ja lakipykälistä Raisa Venermo AvaLaw lakitoimistosta Barcelonasta. Helsinkiläinen kiinteistönvälitystoimisto Grape oli auttamassa niitä, jotka haluavat eroon Suomen asunnosta ennen Espanjaan lähtöä.

Täsmätieto houkutteli

Moni messukävijä piti hyvänä juuri tällaista pienempää tapahtumaa, koska täällä on mahdollista saada täsmällistä tietoa rauhallisessa ilmapiirissä. Näytteilleasettajilla on myös aikaa keskustella, eikä messukävijän tarvitse kiertää isoa messuhallia.


Luennot olivat suosittuja ja sali täyttyikin kahteen kertaan pidetyissä luennoissa. Toiseen maahan muuttaessa tai sinne sijoittaessa rahaa kannattaa olla perillä sen maan säädöksistä ja tavoista, totesivat monet kiinteistön ostosta kiinnostuneet.

Reissuvinkkejä

Kirsi Mäkinen tuli tapahtumaan ystävänsä kanssa etsimään tietoa ja retkivinkkejä tulevalle lomareissulle. Ystävykset ovat lähdössä pääsiäisenä Fuengirolaan aviopuolisoidensa kanssa juhlimaan Kirsin miehen 40-vuotissyntymäpäiviä. Kirsi kertoo, että ajatus matkasta syntyi koska Kirsin tytär Nea on tulossa Espanja.Comille työharjoitteluun huhtikuun alussa.

Aurinkorannikko on tuttu molemmille aiemmista matkoista. “Parasta Costa del Solissa on, että se on Euroopassa eli sinne on helppo lentää, siellä pääsee kulkemaan junalla eikä välttämättä tarvita autoa. Aurinkorannikolla on hurjan paljon palveluja ja nähtävää!”

Asunnon ostaminen on käynyt molemmilla ystävyksillä mielessä ja silloin on hienoa, jos voi asioida suomeksi. Espanja.Comin henkilökunnalta he saivat hyviä retkivinkkejä hieman harvinaisempiin kohteisiin. Ainakin kalastusretki synttärisankarille oli suunnitelmissa.

Juristin asiantuntemus tarpeen

Espanjassa 20 vuotta toiminut suomalainen juristi Raisa Venermo työksentelee Kataloniassa, mutta hän kertoo, että kiinteistökaupan juridiset asiat hoituvat nykyään pääosin digitaalisesti tai tarpeen vaatiessa käytetään paikallisia alihankkijoita.

“Erityisesti palveluni ovat hyödyllisiä silloin, kun sijoittaa asuntoihin ammattimielessä, tekee monimutkaisempia kiinteistökauppoja tai esimerkiksi perintö ja-veroasioissa”, painottaa Raisa.

Elämänmuutos vaiheittain

Kiinteistönvälittäjä Elina Pojanluoma Grapesta kertoo, että Suomen kesää arvostetaan niin paljon, että täällä yleensä pidetään jonkinlainen tukikohta ja vain pimein ajankohta vietetään etelässä. Monella on ajatuksena ensin myydä isompi kiinteistö ja hankkia sitten tilalle pienempi asunto Suomesta sekä toinen kiinteistö Espanjasta.

Elina Pojanluoma ja Emilia Juvonen.

Elina vinkkaa, että kannattaa miettiä Suomen asunnon vuokrausta oman ulkomailla oleskelun ajaksi. “Määräaikaisvuokra-asunnoille on aina kysyntää”, kertoo Elina. “Esimerkiksi putkiremontin ja yritysten henkilökunnan ulkomaankomennuksen ajaksi kaivataan määräaikaisia asuntoja ja näistä on pulaa” hän vinkkaa.


Konttorinjohtaja Hanna Kuvaja (toinen vas.) Handelsbankenista kertoo, että ihmiset ovat yllättyneitä siitä, että heiltä otetun lainan vakuudeksi käy ulkomailla sijaitseva kiinteistö. Minimirahoitus on 100 000 €, joten ostettavan kiinteistön hinta lähtee noin 150 000 eurosta ylöspäin. Tosin Hanna toteaa, että tapahtumassa käytyjen keskusteluiden perusteella kiinnostusta näyttää olevan kaiken kokoisiin kiinteistöihin.

Työharjoitteluun Espanjaan

17 -vuotias Nea Mäkinen (kuvassa vas.) oli tutustumassa Espanja.Comin väkeen ja asiakkaisiin toimimalla messuavustajana, sillä hän on tulossa Espanja.Comin toimitukseen työharjoitteluun. Lähtöön on kaksi viikkoa aikaa ja tunnelmat on jännittyneet. Eniten matkassa jännittää, että miten Aurinkorannikko ottaa vastaan nuoren naisen. Nea odottaa parin kuukauden matkalta lämpöä ja aurinkoa sekä kokemuksia niin töistä, kuin espanjalaisesta elämästä.

Messuavustajana oli mukana myös Johanna Forsgren, joka oli viime syksynä Espanjan.Comissa työharjoittelussa. Kolmekymppinen Johanna opiskelee matkailualaa. Hän halusi oppia mahdollisimman paljon markkinoinnista ja viestinnästä ja valitsi siksi Espanja.Comin. “Aurinkorannikon ihanalla ilmastolla oli toki oma vetovoimansa”, naurahtaa Johanna.

Tapahtuman järjestäjät tyytyväisiä

Seppo Valkonen ja Tuukka Tavi 360HomeTour.netistä olivat tyytyväisiä päivän antiin. Kävijät olivat aidosti kiinnostuneita Espanjasta ja janosivat tietoa. Kävijöitä oli tullut Helsinkiin juuri tätä tilaisuutta varten ympäri Suomea. “Innokkaimmat olivat jo ensi viikolla tulossa tutustumaan asuntoihimme Costa Blancalle”, kertoo Seppo.

Ismo ja Nina Ivakko West Wind Rentals & Properties kiinteistönvälitysyrityksestä Costa del Solilta ovat samaa mieltä Sepon kanssa. Asiakaskunta on selkeästi nyt ostovalmiimpaa kuin aikaisemmin ja ostajien keski-ikä on nuorentunut. “Aurinkorannikon osastolla ihmisiä kiinnostivat eniten uudiskohteet ja asunnon osto omaan käyttöön”, kertoo Ismo.


¡Tervetuloa Espanjaan!, toivottavat Seppo, Ismo ja Nina (edessä) sekä Sari, Marika ja Tuukka.

Liity keskusteluun