Espanjan kotimaiset asiakkaat matkailuyritysten pelastus

Julkaistu: 25.08.2021
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Kesäkausi on ollut espanjalaisille matkailuyrityksille odotettua parempi taloudellisesti. Kotimaiset matkailijat ovat suunnanneet kesälomillaan eri puolille Espanjaa, kun ulkomaille meneminen on ollut hankalaa tai suorastaan mahdotonta maakohtaisten rajoitusten takia.

Kotimaan matkailu on ollut edelliskesää huomattavasti vilkkaampaa myös siksi, koska Espanjassa ei ole ollut enää kesäkuukausina liikkumisrajoituksia.

Heinäkuussa kotimaisten matkailijoiden määrä Espanjan majoitusliikkeissä oli suurempi kuin vuonna 2019. INE-tilastokeskuksen keräämien tietojen mukaan yöpymisiä kirjattiin kuukauden aikana yhteensä 26,3 miljoonaa, joista yli puolet eli 14,9 miljoonaa oli kotimaisia asiakkaita.

Kotimaiset asiakkaat eivät ole kokonaan pystyneet paikkaamaan aukkoa, jonka ulkomaisten asiakkaiden väheneminen on aiheuttanut. Heinäkuun 26,3 miljoonan yöpymisen määrä on 38,9 prosenttia pienempi kuin kaksi vuotta sitten.

Luvut ovat siitä huolimatta odotettua parempia. Heinäkuussa 2020 koko Espanjassa yöpymisiä oli yhteensä vain 11,7 miljoonaa.

Matkailusektorilla pelättiin viime kesän katastrofaalisten lukujen toisintoa. Lisäksi odotukset loppukesän ja syksyn kysynnästä ovat nyt korkealla, kun rokotusten myötä ja liikkumisrajoitusten höllennyttyä myös ulkomaisten asiakkaiden varausten määrä on lähtenyt nousuun.

Erityisesti Kanariansaarilla, jonka matkailusektori on eniten kärsinyt pandemiasta, on alettu huokaista helpotuksesta, kun esimerkiksi saksalaiset ovat ennakkovaraustietojen perusteella innokkaasti palaamassa saarten matkailuyritysten asiakkaiksi tulevalla talvikaudella.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Instituto Nacional de Estadísticas (INE), ABC

Jaa:

Espanjan edullisimmat kunnat kiinteistömarkkinoilla

Helsinki-Vantaan uudistuksen ensimmäinen osa valmistumassa

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.