Vertaa asuntoja

Espanjan valmiit guacamolet ja niiden hurjat erot

Espanjan valmiit guacamolet ja niiden hurjat erot

  • 15/02/2019

La Información teki tutkimuksen Espanjan markettien hyllyiltä löytyvistä valmiista guacamoleista. Avokadon osuus aineksista merkkasi suurinta eroa tuotteiden välillä; se vaihteli vertailussa 0,66 prosentista 97 prosenttiin.

Guacamole valmistetaan usein avokadosta, valkosipulista, sipulista, tomaatista, sitruunamehusta, suolasta ja ripauksesta chiliä. Meksikolainen herkku valmistuu helposti kotioloissa, mutta markkinoilta löytyy myös laaja kirjo valmistuotteita. La Información vertaili kymmentä Espanjassa myytävää, suunnilleen samanhintaista guacamolea.

Eniten avokadoa sisälsi vertailussa Babyfresh-Primaflor (97 %) ja melkein yhtä paljon sitä löytyy Mercadonan (95 %), Eroskin (95 %), Lidlin (95 %) ja Freshmixin (92 %) tuotteista. Hämmästyttävän pieni avokadon osuus paljastui Alcampon (6,8 %) ja El Corte Inglésin/Hipercorin (6,7 %) “vastaavien” tuotteiden koostumuksesta. Pohjaluvut pistivät Carrefourin “avokadopohjaisena” verkkosivuilla markkinoitu guacamole (0,7 %) ja Mexifoodsin (0,66 %) valmiste.

Kärkiviisikossa valmistukseen käytettyjen ainesosien lukumäärä oli kaikkein pienin, 10-12 ainesta, ja neljä niistä valmistetaan Vélez-Málagan subtrooppiselta alueelta tulevista avokadoista. El Corte Inglésin ja Alcampon tuotteet sen sijaan tehdään belgialaisten avokadojen jauheesta, ja ainesosien luettelosta löytyy muun muassa kasvisrasvoja, maitotuotteita, jauhoa ja perunahiutaleita.

Lähde: La Información

Kuva: Nikodem Nijaki

Liity keskusteluun