Vertaa asuntoja

Espanjan ympäri 50 päivässä

Espanjan ympäri 50 päivässä

  • 15/05/2019

Taina Liekari ja Laura Toukola pistävät itsensä likoon ja pyöräilevät 4300 kilometriä 50 päivän aikana. Reitti kiertää Espanjan ympäri. Matkalle startataan 21.5. Fuengirolan kaupungintalon edestä klo 9:00.


– Idea erilaisesta ja ikimuistoisesta syntymäpäivästä muokkautui hieman isommaksi hankkeeksi, sporttiset naiset kertovat matkan taustaa. Taina juhlistaa pyöreitä vuosia pyöräillen ja ajatus 50 vuorokauden mittaisesta pyörämatkasta sai Lauran innostumaan mukaan hankkeeseen välittömästi.

Mittavan reitin aikana pyöräilijät haluavat nostaa esille ympäristöteeman ja konkreettiset teot, miten kukakin voi omalta osaltaan huolehtia ympäristöstään.

Huoli mereen päätyvistä muoviroskista puhututtaa paljon, mutta kaikkien on hyvä muistaa, että roskat eivät päädy mereen itsestään. Jos kaikki kierrättäisivät ja laittaisivat roskat roskiin olisi ympäröivä luontomme paljon puhtaampi. Taina ja Laura tekevät matkastaan myös ekoteon ja keräävät kaikki omat roskansa matkansa aikana eivätkä jätä näin jälkeä ympäristöön.

Treenit nyt takana

Viikkoa ennen matkaa Taina ja Laura suuntasivat Fuengirolan kaupungin lehdistötilaisuuteen kertomaan hankkeestaan. Espanjalaiskaupunki tukee pyöräilijöitä ja lähettää naiset matkaan 21.5. kaupungintalon edustalta. Samassa paikassa odottavat kaupungin edustajat kun naiset palaavat reitiltään heinäkuun 8. päivä.

Hanketta tukevat lukuisat yritykset ja naisten taivalta seuraavat sponsoreiden lisäksi myös tuhannet ihmiset sosiaalisen median välityksellä. Jo ennen varsinaista starttia on tämä voimakaksikko saanut paljon aikaan. Esimerkiksi keskustelu tienvarsien roskaamisesta on vilkastunut ja esimerkin voima saa aikaan myös käytännön toimia.

Matkan rasituksiin on varauduttu treenaamalla lujasti, ja tottakai huoltamalla välineistöä. Matkan aikana tulee vastaan varmasti ylä- ja alamäkiä myös mielialoissa. Tiivis tiimi voi käydä hermoon ja naiset ovatkin sopineet turvasanan ” rasvaimu” katkaisemaan kaverin puheet.

– Matkan jälkeen sitten lasketaan montako rasvaimua on tarvittu, kaksikko nauraa.

Espanja.Com toivottaa tsemppiä ja myötätuulta matkaan!

Kuva: Ayuntamiento de Fuengirola

Liity keskusteluun