AjankohtaistaAjanvieteBlogit ja kolumnitEspanjassa Ellun kaa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 11

Julkaistu: 24.05.2023

Tällä viikolla täällä on sitten satanut oikeasti vettä. Sanoisinpa jopa, että tänne on iskenyt takatalvi. Mikä siis tarkoittaa, että yhtäkkiä toukokuussa on pitkän hellejakson jälkeen samanlaiset kelit kuin välillä tammi-helmikuussa. Vettä sataa, ja aurinko asustaa suurimman osan ajasta jossain tuolla pilvien takana. Ja lämpötilat jäävät päivällä jopa alle kahdenkymmenen asteen. Tai no ainakin alle hellerajan.

Kaverini Suomesta totesikin, että siellähän on siis Suomen kesä. Totta, tänne tuli Suomen kesä toukokuun lopussa. Ja tosiaan kaivoin villasukkanikin takaisin esille pussukasta, johon mieheni oli ne pakannut odottamaan seuraavaa talvea. Vedin siis villasukat jalkaan ja laitoin kynttilän palamaan. Sadepäivän kunniaksi.

Kun Suomessa odotettiin kesän alkamista, niin täällä on odotettu kunnon vesisadetta. On ollut hurja nähdä kuinka sateen puutteen vuoksi täällä luonto kuivui karrelle jo huhtikuun alussa. Viime vuonna tämä tapahtui vasta toukokuun hellejakson jälkeen, mikä on ymmärtääkseni enemmän se tavallisempi ajankohta. Mutta nyt sitä onneksi tuli ja kunnolla. Vettä, elämän eliksiiriä.

Viime viikolla saimme ”nauttia” veden puutteesta myös sen vuoksi, että paikalliset vesihenkilöt olivat katkaisseet talostamme veden tulon. Mikä siis tuli meille täysin yllätyksenä. Ja tämä ei ollut täällä Espanjassa todellakaan ensimmäinen kerta, kun yhtäkkiä huomaamme ettei hanasta tulekaan vettä.

Ensimmäisessä talossa tätä tapahtui niin usein, että varastoimme aina vettä vesikatkon varalta. Ja taas saimme opetuksen, että niin kannattaa täällä Espanjassa tehdä jatkossakin. Ai niin. Vesi oli katkaistu maksamattoman laskun takia. Laskun, joka ei ollut saapunut meille maksettavaksi. Asia saatiin onneksi hoidettua yllättävänkin nopeasti, ja taas pääsimme nauttimaan siitä, kuinka mukavaa on käydä omassa suihkussa ja ihan vain vetää vessa.

Ei se aurinko täälläkään aina paista.
Täälläkin välillä sairastetaan    

Olen tässä viime viikon aikana sairastanut kunnon flunssaa. Ja huomasin, kuinka se on tällaiselle menevälle rouvalle yllättävän vaikeaa pysähtyä ja vain levätä. Mieli haluaisi mennä sinne tänne ja tuonne. Ja samalla kehoni sanoo: “ Nyt hyvä rouva, on aika levätä.”

Onneksi tässä ei olla vain viikon lomamatkalla. Eiköhän sitä ehdi vielä myöhemminkin mennä, nähdä ja kokea kaikkea mitä täällä on tarjolla. Ja sitten sitä kaikkea taas arvostaa huomattavasti enemmän. Luontoäiti onneksi vähän helpotti rauhoittumistani. Sadepäivänä ja pilvisellä säällä on ainakin minun helpompi käpertyä sohvan nurkkaan, kuin aurinkoisella kelillä.  

Totesin taas tämänkin pöpön myötä, että onpa mahtavaa elää ulkomailla paikassa, jossa saa apua ihan omalla äidinkielellä. Täältä löytyy nimittäin monia lääkäriasemia, joissa voi asioida ihan suomen kielellä. Toki englannillakin pärjäisin ja espanjallakin jäisin jo henkiin, mutta on se mukavinta hoitaa tiettyjä asioita ihan omalla äidinkielellään.

Muistan hyvin kun ensimmäisen kerran hoidin apteekkiasioita täällä Fuengirolassa. Sain vinkin mennä tiettyyn apteekkiin ja mietin etukäteen hermostuneena, miten asiani ilmaisen espanjaksi. Huomatakseni, että tiskin takana seisova iloinen henkilökunnan jäsen puhui suomea. Mahtavaa tämäkin. 

Kohti uutta viikkoa

Tällä viikolla on siis luvassa epävakaisempia päiviä, ja tämän rouvan parantelua iskukuntoon. Rauhallisia kävelyjä, ja katseen suuntaamista tulevaan. Parin viikon päästä palaamme kesäksi Suomeen, ja sitä ennen olisi tarkoitus tehdä vielä vaikka ja mitä. Erityisesti haluan viettää aikaa niiden ihanien ihmisten kanssa, jotka minulla on ollut ilo saada täällä osaksi elämääni. Käydä kävelyillä, grillailla ja vain olla ja jutustella rannalla. Yhdessä.

Käymme ainakin vielä syömässä ravintolassa, josta on tullut ehdoton vakiopaikkamme viime vuosien aikana. Sieltä saa siis ehdottomasti parasta tikka masalaa, mitä olen koskaan syönyt. Tähän kun vielä lisätään ihanan pirteä henkilökunta, joka on tullut tutuksi kahden vuoden aikana, niin ei voi muuta kuin suositella, että mene sinäkin Namaste Fusioniin herkuttelemaan. 

Maailman parasta tikka masalaa!

Toivotankin meille niin mainioille ihmisille mitä ihaninta viikkoa, auringonpaistetta ja silmien loistetta. Nauttikaamme toistemme seurasta, ja pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. Jatketaan taas ensi viikolla yhteistä matkaa. Tervetuloa taas silloin Ellun kaa Espanjaan!

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

Viisi syytä Málagassa asumiseen

Uutiskirje toukokuu 02/2023