Espanjassa Ellun kaa!

Julkaistu: 02.08.2023
AjankohtaistaAjanvieteBlogit ja kolumnit

OSA 17

Tervetuloa Ellun kaa taas Espanjaan! Täällä sitä ollaan, vaikka pääni on vielä hieman ihmeissään, miten minä tänne tupsahdin. Lentämällä. Suljin kesäkotimme oven Helsingin keskustassa, kävelin junalle, ihailin tuttuja vehreitä maisemia samalla kun nautiskelin viimeiset suomikaffet ja korvapuustin junan kyydissä. Ihmettelin kuinka lentokenttä on taas muuttunut, ja istahdin lentokoneeseen.

Ja sitten mentiin. Reilun neljän tunnin matka sujahti vauhdilla, ja sitten näin kirahvin. Kirahvin, joka jo kolmatta vuotta peräkkäin toivotti meidät tervetulleeksi yhä tutumpaan paikkaan. Täällä sitä taas ollaan!

Málagan lentokentän kirahvi.

Ja kyllä tämä rouva on ollut yhtä hymyä. Leveää onnellista pirskahtelevaa hymyä. Tällä kertaa silmäni eivät kostuneet onnen ja helpotuksen kyynelistä, vaan ne loistivat iloa ja ihmetystä. Uskomatonta, että yhtäkkiä olen täällä!

Toisesta maasta toiseen laskeutuminen on oma prosessinsa. Kahden maan välillä elämiseen alkaa vähitellen tottua, mutta kyllä tänne tuleminen nosti vieläkin niin järisyttävän positiivisia tunteita, että tiesin saapuvani oikeaan paikkaan. Paikkaan missä minun kuuluu olla, juuri nyt.

Täällä on tilaa hengittää.

Ja kyllä, täällä tarkenee

Jos pääni on vieläkin hieman pilvissä ja ihmetyksissä, niin myös kehoni aika lailla ihmettelee tätä puolilämmintä saunaa. Suomen kesä ei todellakaan antanut meille parastaan kelien suhteen, ja kesämekkoja ei tullut pahemmin käytettyä. Mutta täällä on sitten “hieman” eri lämmöt. 

Tämänhetkinen Espanjan kotimme sijaitsee sisämaassa, maaseudun rauhassa ja vuorten toisella puolella Fuengirolasta. Ja jos Fugessa on kolmenkympin helteet, niin täällä vedellään neljässäkympissä. Pumpulinpehmeässä kuumuudessa, joka pakottaa pysähtymään ja vain olemaan. Täällä siis ei tarvita edes niitä kesämekkoja.

Tämän viikon isoin tähtisilmähetkeni oli, kun ensimmäisenä iltana lähdimme kiireellä täyttämään kotimme jääkaappia lennon jälkeen. En kyllä ole koskaan ollut niin iloinen käydessäni kaupassa.

Hieman taisin mennä positiivisilla ylikierroksilla, kun silmät loistaen hihkuin kaupassa, kuinka on mahtavaa olla täällä. Kaupassa Espanjassa aloittamassa uutta kautta ja arkea! Olenkin niin iloinen ja ylpeä itsestäni kuinka nykyään pystyn yhä useammin silmät loistaen nauttimaan hetkestä, niin kuin lapsi.  

Kaupassa.

Uusi kausi vauhtiin

Tästä se sitten lähtee, uusi kausi täällä palmujen alla. Tällä viikolla on luvassa iloisia jälleennäkemisiä Espanjan ihanuuksien kanssa ja rauhallista maadoittumista tänne Espanjan maaperään ja elämään. Laukkujen purkamista ja kaappien järjestelyä. Yritän siis rauhoitella välillä hieman yli-innostuvaa pääkoppaani: kaikkea ei tarvitse tehdä ja nähdä tällä viikolla, en ole viikon lomalla.

Näissä lämmöissä onkin nyt järkevintä keskittyä vedessä lillumiseen, ja tällä kertaa se mikä on järkevää, on myös mahtavaa. Lillua lämpöisessä vedessä, antaa veden kannatella, vilvoittaa ja vaan olla. Olla ja nauttia. Rannalle aionkin siis ehdottomasti mennä, ja nostaa teidän ihanien ihmisten kanssa maljaa Espanjan upealle kesälle. Ja uudelle kaudelle.

Niin ja muistakaamme täällä Espanjan kuumuudessa aurinkorasva ja oikeanlainen nesteytys, eli vettä ja runsaasti. Ehkä menen tällä viikolla myös Àloran kaupunkiin ferioille tai Marbellaan, jossa järjestetään FestiArte-taidetapahtuma. Saa nähdä, kiirettä ei onneksi ole. 

Onneksi on uima-allas!

Toivotankin meille kaikille niin ihanille ihmisille upeaa alkavaa viikkoa ja antakoon se meille sitä, mitä me juuri tarvitsemme. Rauhaa ja rakkautta. Ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan! 

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

Aurinkorannikon merivesi on laadultaan erinomaista

Etelä-Espanjan taivaalla nähdään erikoisia valoilmiöitä tämän viikon torstaihin asti