Espanjassa Ellun kaa!

Julkaistu: 16.08.2023
AjankohtaistaAjanvieteBlogit ja kolumnit

OSA 19

Nämä elokuiset pari viikkoa Espanjan auringon alla ovat vierähtäneet hurjaa vauhtia. Kuumuus, aamulla silmien edessä avautuva pinnan muotojen leikki ja ihoa hellivä lämmin tuuli. Paikallisen kahvin tumman pehmeä maku ja koko elämän, ihmisten ja liikenteen erilainen rytmi ovat alkaneet maistua omalta. Ja vielä niin erinomaisen hyvältä.

Hyvää huomenta näissä maisemissa!

Jopa espanjan kielen sanatkin ovat alkaneet muistua mieleen. Kun palasin kesäkuussa Suomeen, jouduin aluksi kaupoissa ja ravintoloissa käymään mielessäni läpi, että sanonko nyt gracias vai thank you. Kunnes aivosoluni tavoittivat maantieteellisen sijaintini ja suustani tuli, että kiitos.

Mutta aikaslailla napista alkoi tämän rouvan suusta kuulua täällä päässä, että gracias ja hasta luego. Niin ja osasin ravintolassakin vielä toimia espanjan kielellä. Tästä onkin hyvä jatkaa matkaa. Ihan kaikkia sanoja en siis ole unohtanut, enkä varsinkaan käsien liikettä! 

MOM Brunch & Coffee Esteponassa lumosi tämän rouvan sisutuksellaan ja ruuallaan.

Málagan feriat

Viime viikon tähtisilmähetkeni oli Málagan ferioilla. Kyllä sitä tämä pohjoisen tyttö taas katseli silmät loistaen ja innosta hihkuen ferioiden menoa. Näitä Aurinkorannikon suurimpia juhlia vietetään vielä tämän viikon ajan sekä Málagan keskustassa päiväsaikaan sekä illalla ja yöllä feria-alueella, jossa on myös komean kokoinen tivoli. 

Tämä rouva hyppäsi iltaferioiden menoon viikonloppuna, ja en kyllä ole sen kokoluokan juhlabilehumussa koskaan ennen ollutkaan. Casetoja eli juhlatiloja oli yli sata. Vähän kuin yli sata riehakkaita ihmisiä tupaten täynnä olevaa ravintolaa tai yli sata ruotsinlaivan yökerhoa pikkujouluaikaan vieri vieressä.

Siinäpä sitä sitten valinnanvaraa riitti. Olo oli kuin valtavassa bilekarkkikaupassa. Mennäkkö tuonne, vai tuonne? Vai tuonne? Pikkaisen pisti pään pyörälle tällä rouvalla.  

Jos kyseessä on Aurinkonrannikon isoimmat karkelot, niin väittäisinpä niiden olevan myös kuumimmat. Elokuun helteisessä illassa täpötäysissä casetoissa tanssittiin sellaisessa tunnelmassa että voi hyvää päivää. Hiki lensi, tunnelma oli käsinkosketeltavan huumaava, joka pisti ainakin tällä rouvalla hymyn loistamaan, lantion pyörimään ja jalat liikkumaan musiikin rytmissä. 

Kun kolmen aikaan yöllä lähdin kotiin, näytti auton lämpömittari vielä plus kolmeakymmentä astetta. Eipä ihme että oli vähän kuuman kosteat oltavat. Ja vettä tuli nautittua ja paljon. Málagan feriat ovatkin omanlaisensa ultratanssimaratonelämys elokuun yössä, varsinkin tanssilattialla.  

Viuhkalle oli käyttöä!

Niin ja jos on kyse isosta ja kuumista bileistä, niin myöskään sitä ääntä ei kyseisestä tapahtumasta puutu. Musiikin volyymi on sitä luokkaa, että vaikka työnsin tulpat korviini niin syvälle kuin pystyin, niin silti musiikki täytti kehoni ja mieleni.

Kai se on niin, että espanjalaiset saavat ainakin jonkin asteisen kuulovaurion jo pienenä. En nimittäin nähnyt paikallisilla mitään kuulosuojaimia, en edes pienillä lapsilla. Tähän en totea, että maassa maan tavalla. Vaan totean, että ei kiitos kuulovauriolle. Siis tulpat korviin ja menoksi.

Ja mitäs seuraavaksi 

Tällä viikolla tarkoituksenani on piipahtaa vielä Málagan keskustassa päiväferioilla ja Mijas Pueblossa tapaskierroksella. Jos olet elokuuta viettämässä täälläpäin, niin suosittelen ehdottomasti lähtemaan Mijas Puebloon, tähän niin upeaan kylään kiertämään ravintoloita. Siellä on vielä pari viikkoa tiistaisin ja torstaisin illalla tarjolla tapas ja juoma kolmella eurolla. Niin helmi tapa viettää iltaa yhdessä!

Ja koska rantakelit yllätys yllätys täällä vielä jatkuvat, niin tottakai suuntaan rannalle uimaan ja ihmettelemään espanjalaisten tapaa viettää kesäpäivää. Se on vähän erilaista kuin Suomessa, ja siitä kerronkin myöhemmin.   

Suunta rannalle ja uimaan!

Lähetän teille jokaiselle ihanalle ihmiselle täältä vuoren päältä lämpöisen tuulen mukana ilon siemeniä ja hymyn hohdetta. Olkoon tämä viikko juuri sellainen mitä tarvitsemme, vaikka se ei olisi juuri sellainen mitä haluaisimme. Nautitaan toisistamme ja kaikesta siitä mitä elämä tarjoaa meille juuri nyt.

Niin ja tervetuloa taas ensi viikolla Ellun kaa Espanjaan! 

Lue aiemmin julkaistut Espanjassa Ellun kaa! -blogitekstit:
Espanjassa Ellun kaa!

Pääkuva Espanja.Com
Kuvat Ellun arkisto
ellu@espanja.com

Jaa:

Torremolinos on tehnyt näyttävän paluun huippusuosittuna matkakohteena

Benalmádenan Lintupuisto uudistuu lammen ympärille tulevilla liikunta-alueilla