Vertaa asuntoja

Haasteellinen kunnostushanke

Haasteellinen kunnostushanke

  • 18/05/2015

Madridin keskustassa sijaitseva helmikuussa avattu hotelli Sidorme Fuencarral 52 on esimerkikki kuinka 180 -vuotiaasta rakennuksesta kunnostetaan moderni hotelli vanhaa kunnioittaen.

Hanke onkin valittu yhdeksi finalistiksi ”Paras kunnostushanke” kategoriassa. Finalistit ja myöhemmin voittajan valitsee ASPRIMA-SIMA (Asociación de Promotores Inmobiliarios de Madrid (ASPRIMA) ja el Salón Inmobiliario Internacional de Madrid (SIMA)) järjestöjen edustajat.

Hotelli Sidorme Fuencarral 52 kunnostustyö on ollut erityisen haastavaa, sillä vanha rakennus on haluttu säilyttää suojellun julkisivunsa mukaisesti. Rakenteet on kuitenkin jouduttu uusimaan, sillä vuonna 1830 rakennetun kerrostalon tukipilarit vaihdettava; 70% raudoituksesta ja yli puolet puupalkeista on korvattu uusilla.

Vanhan rakennukset tiliverho on pysytytty hyödyntämään sisustuksessa ja esimerkiksi keskusportaikko on rakennettu uudestaan vanhan mallin mukaisesti. Hankkeen on toteuttanut kunnostustöihin erikoistunut rakennusfirma Renovak ja SML Global Projectsin arkkitehdit Javier Lampreave ja Natalia Meana. Lopputuloksena on 44 valoisan ja tilavan huoneen moderni hotelli.

Tässä linkki lopputulokseen eli hotellin sivuille.

Tiedot ja kuvat: idealista.com

Katso video kunnostustyön etenemisestä.