Ihmeellisiä ja vähän tunnettuja Katalonian paikkoja

Julkaistu: 01.03.2019
AjankohtaistaAlue-esittelytUusimmat
add one

Jos matkustat Kataloniassa ja kaipaat erikoisia, rauhallisia ja tunnelmallisia paikkoja lue tämä artikkeli. Paikat, joista kerromme tässä, eivät ole massaturismikohteita, joten varaudu siihen, että et pääse sinne opastetulla turistibussimatkalla vaan omalla tai vuokratulla autolla.

1. Sant Miquel del Fai:n luostari

Tämä paikka henkii historiaa, mutta samalla se on myös erittäin hyvin hoidettu ja varustettu. Alueella voi oleskella pienten lasten kanssa ja useimmat sen poluista sopivat myös lastenrattaille. Viikonloppuisin täällä järjestetään usein erilaisia tapahtumia lapsille. Erityisen huomion arvoisia ovat myös alueen kauniit vesiputoukset, puhtaat järvet ja salaperäiset luolat.

Kompleksin historia sai alkunsa vuonna 997, jolloin munkki Ramón Borrell perusti luostarin, jonka toiminta jatkui aina vuoteen 1567. Tämä erikoinen rakennus on tunnettu myös nimellä ”Espanjan luolaluostari”, sillä se sijaitsee luolassa – suurin osa luostarin ja kirkon seinistä ja katto on kalliota. Luostari sijaitsee pienen Sant Feliu De Codines kaupungin lähellä ja matka Barcelonasta luostariin kestää autolla noin tunnin.

 

2. Vilanova de Sau

Jos tykkäät luonnosta – järvistä, metsästä ja hassun muotoisista vuorista tämä paikka on sinulle. Yksi kohokohdista on kirkko, joka on järvessä riippuen vuodenajasta: kesäisin on näkyvissä puolet kirkosta ja talvisin vain sen kupoli. Näky on mielenkiintoinen ja lumoava ja se vetää puoleensa valokuvaajia ja sukeltajia.  Tietenkin uponnut kylä ja sen kirkko herättää kysymyksiä, mutta kylässä ei tapahtunut mitään suurta luonnonkatastrofia eivätkä edes noidat ole kironneet tätä paikkaa. Veden nousu johtuu keinotekoisen järven rakentamisesta eli se on väestön kasvun seurausta. Toki paikalliset ihmiset kertovat erilaisia hyvin pelottavia tarinoita tästä paikasta. Kerrotaan mm. että täysikuun aikana järven pohjalla syttyvät valot, joiden lähde on uponneiden hautojen raivokkaiden henget. Vilanova de Sau sijaitsee 83km Lloret de Mar:in kaupungista luoteeseen.

 

3. Castellfullit de la Roca

Castellfullit de la Roca:n kaupunki sijaitsee Barcelonasta 120 km koilliseen.  Tämä on erikoinen kaupunki – se koostuu vain yhdestä ja ainoasta kadusta joka sijaitsee rotkon yläpuolella vuoren huipulla. Kaupungin talojen ikkunoista avautuu upea näkymä 50m syvään rotkoon. Pienestä koosta huolimatta – kaupungin pinta-ala on vain 0,67km² – kaupunki on täynnä kahviloita. Paikan tärkein nähtävyys on epäilemättä suurenmoinen näköala, mutta myös sen XIII luvulla rakennettu kirkko on huomioon arvoinen kohde.

Kuvat: Flickr

Jaa:

Kansivarkaat iskeneet Costa del Solilla

Menovinkit 1. – 3.3.2019

add one