Vertaa asuntoja

Joululotto – Loteria de Navidad

Joululotto – Loteria de Navidad

  • 14/12/2015

Espanjassa joulunaikaan kuuluu joululotto. Loteria de Navidad arvonta 22.12. naulitsee puolet espanjalaisista televisioruudun ääreen seuraamaan vuoden suurimpien rahapalkintojen jakautumista. Ensimmäisen kerran joululotto arvottiin jo vuonna 1812.

Sorteo de Navidad arvonta televisioidaan ja voittonumerot julkistetaan laulamalla. Arvonta Madridilaisessa Teatro Realissa kestää kolme ja puoli tuntia ja arvonnassa arvotaan erikseen sekä voittonumero, että voittosumma.

Madridilaisen San Ildefonson koulun oppilaat ovat arvonnan pääosassa, sillä oppilaista valitaan joka vuosi heleä- ja selkeä-ääniset lapset nostamaan voittonumerot ja laulamaan ne yleisölle.

Arpoja myydään 160 miljoonaa kappaletta ja yksi kuponki eli kymmenesosa yhdestä sarjasta maksaa 20€/kpl eli myynnin yhteisarvo on 3 200 miljoonaa euroa. Summasta 70% menee jakoon ja loput hallinnollisiin kuluihin ja valtiolle. Myyntipaikkoja on 10 400 kpl, mutta nykyään yhä suositumpaa on ostaa arpa internetissä. Yhteensä lotossa jaetaan 2 240 miljoonaa euroa. Päävoitto on 4 miljoonaa euroa eli 400 000e/kuponki, seuraava voitto on on 1,25 miljoonaa eli 125 000/kuponki ja kolmas 500 000e eli 50 000e/kuponki.

Työ- ja kaveriporukat ostavat yleensä yhdessä sarjan kuponkeja ja jakavat mahdollisen voiton keskenään. Eniten päävoittoja on osunut Madridin seudulle (73kpl), Barcelonaan (38kpl), Sevillaan (15) ja Valencia, Bilbao ja Zaragoza (11 kpl kukin).

Voittomahdollisuus on noin 5%:lla arpoja ostaneista, mutta edes lama ei näytä heikentävän jouluarpojen myyntiä. Keskimääräisesti espanjalainen kuluttaa noin 62 euroa joululottoon. Vuosi toisensa jälkeen jouluarvat ovat loppuunmyytyjä. Ja jollei El Gordo osu kohdalle on Loppiaisena 6.1. vuorossa uusi miljoona-arvonta El Niño, jonka pääpalkintona on 2 000 000 euroa.

Tänä vuonna joululoton mainos on animaatio, jonka päätähtenä mannekiinitehtaan yövartija Justino. Video muistuttaa joulunsanomasta, eli toisen muistamisesta ja huomioonottamisesta.

Lähde: www.laloterianavidad.com

Close