Vertaa asuntoja

Kävelytie Nerjasta Manilvaan

Kävelytie Nerjasta Manilvaan

  • 13/10/2014

Mahdollisuus kävellä tai pyöräillä rantatietä 180 kilometrin mittainen väli Nerjasta Manilvaan on mahdollista muutaman vuoden sisällä. Hanke ”Senda Litoral” yhdistää Costa del Solin neljätoista kuntaa.

Kävelytie projektilla on 30 miljoonan budjetti ja valmistumisaika on viisi vuotta, kertoo Malagan aluehallinnon presidentti Elias Bendodo.

Ensimmäiset osat suurhankkeesta ovat jo työnalla ja uusia kävelytieosuuksia valmistuu jo tänä syksynä. Rantatien yhdistäminen vaatii 400 kohdan rakentamista.

Tällä hetkellä rakennuskohteita on käynnissä jo 17 kilometrin matkalla: 3,9 kilometriä Esteponassa, 700 metriä Marbellassa, 6 kilometriä Mijasissa, 1,6 kilometriä Fuengirolassa, 900 metriä Rincon de la Victoriassa ja 3,4 kilometriä Velezissä. Lokakuussa aloitetaan myös yhden kilometrin mittaisen rantatieosuuden rakennustyöt Torrequebradassa (Benalmádena).

Bendono kertoo, että noin 75% rantatiestä on jo valmiiksi rakennettu ja että puuttuvat 25% ovat alueilla, jotka ovat kaikkein haasteellisimmat. Uudet kävelytieosuudet tulevat mukailemaan rannikkoa ja yhdistävät alueet toisiinsa. Yhtenäinen kävelytie tulee lisäämään alueen käyttöä ja turismiarvoa.

Kävelytien varrelle jää myös 42 vahtitornia, jotka ovat mielenkiintoinen osa Costa del Solin historiaa.

Tiedot: La Opinion de Malaga