Vertaa asuntoja

Kahdeksan tapaa löytää hyvä ravintola ulkomaan matkalla 

Kahdeksan tapaa löytää hyvä ravintola ulkomaan matkalla 

  • 23/08/2019

Espanjalaiset asiantuntijat neuvovat, miten ulkomailla vieraileva turisti pystyy löytämään aidon ravintolan tai kahvilan ja välttymään turisteille suunnatuilta paikoilta.

1.Osallistu opastetulle ruokaretkelle kaupungissa, jossa vierailet

Tällaiset kierrokset ovat viime aikoina saaneet entistä enemmän suosiota. Ruokaretket antavat sinulle mahdollisuuden maistaa tyypillisiä paikallisia ruokia ilman veloitusta. Mutta tietenkin sinun kannattaa etsiä retki, joka on muidenkin turistien suosittelema.

2. Lue paikallisia lehti- tai bloggariartikkeleita, joissa käsitellään ravintoloita ja ruokia

Mikä voi olla helpompaa kuin kytkeä nettiyhteys ja vierailla jollakin paikalliselle gastronomialle omistetulla nettisivulla? On aivan varma asia, että sieltä löydät sopivia vinkkejä parhaista ruokailupaikoista.

3. Kysy neuvoa paikalliselta

Tämä on helpoin keino. Kun pääset matkakohteeseesi, kysy joltakulta paikalliselta, mitä paikkaa hän suosittelee. Takuuvarmasti tällä menetelmällä löydät ruokailusektorin piilotimantin, jossa voit syödä hyvää paikallista ruokaa edullisesti. Toki espanjalaiset asiantuntijat eivät ota kantaa siihen millä kielellä tiedustelet näitä gastronomisia helmiä, mutta ilmeisesti oletetaan, että nykyään moni puhuu englantia kaukaisimmissakin maailman kolkassa.

4. Etsi autenttista ruokaa

Älä käy kansainvälisissä ravintoloissa! Etsi paikallisia ratkaisuja. Tavallisesti paikalliset ravintolat ja kahviot ovat paljon edullisempia ja saat tutustua aitoon paikalliseen ruokakulttuuriin. Sitä mitä tavallisesti syöt kotimaassasi, saat syödä jälleen kotimaassasi.

5. Älä syö lähellä suuria turisteille tarkoitettuja nähtävyyksiä

Tämä on keskeinen sääntö! Toisin sanoen, jos käyt katsomassa Rondan rotkoa tai Granadan Alhambraa, ethän pysähdy ruokailemaan ensimmäiseen sen vieressä olevaan ravintolaan. Sinua rahastetaan kunnolla ja olemme varmoja, että ruoka, jota saat, ei ole maailman herkullisinta. Käytä foorumeita löytääksesi parhaat ravintolat.

6. Etsi paikkoja, joissa on paljon ihmisiä

Sanotaan, että jos ihmiset jonottavat syödäkseen tietyssä paikassa, voit olla varma, että näin tehdään, koska ruoka on erinomaista. Eli jos ihmisiä on liian paljon etkä mahdu sinne, varaa paikka seuraavalle päivälle… tai tee kaikkesi jotta saat paikan jo tänään.

7. Lataa hyvä sovellus älypuhelimeesi

Tripadvisor- tai YELP-sovellusten avulla löydät maailman parhaat ravintolat ja pääset lukemaan arvosteluja.

8. Ravintolat ja lapset

Huomioi tämä, jos sinulla on lapsia. Etsi ravintola, jossa on paljon vanhempia lapsineen, ja varmista että piennimmätkin lapset ovat tervetulleita.

Kuvat: Flickr

Lähde: Houtinee.com

Liity keskusteluun