Kataloniassa kiristettiin hengityssuojan käyttöä

Julkaistu: 09.07.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Kataloniassa hengityssuoja on nyt pakollinen kaikilla julkisilla paikoilla. Ilman hengityssuojaa voi siten käytännössä olla vain perhepiirissä kotona ja autossa tai urheiltaessa ulkosalla.

Katalonian maakuntahallitus on määrännyt sadan euron sakon uhalla hengityssuojaimen käytön pakolliseksi torstaista alkaen kaikissa julkisissa sisä- ja ulkotiloissa riippumatta turvaväleistä. Urheillessa suojainta ei ole pakko käyttää.

Suoja pitää olla kaikilla yli 7 -vuotiailla. Vain sitä nuoremmat tai jos sinulla on joku lääketieteellinen peruste olla käyttämättä, esimerkiksi hengitys- tai mielenterveyssairaus. Suojan mallia ei ole määritelty.

Katalonia on toistaiseksi ainoa Espanjan autonominen maakunta, jossa on otettu käyttöön tiukka suojainmääräys. Muualla maassa hengityssuojan käyttö julkisissa tiloissa on pakollista ainoastaan silloin, kun ei ole mahdollista pitää kahden metrin turvaväliä.

Muista kierrättää kertakäyttöiset suojat oikein, etteivät ne päädy luontoon. Lue myös: Minne päätyvät miljoonat maskit ja miten niitä voi desinfioida

Lähde: lavanquardia.com
Teksti: Arto Ryynänen/Espanjan Sanomat
Kuva: pixabay / juliophotography4

Jaa:

Hengityssuojan käyttöpakko laajenee Espanjassa

Guanchit: Espanjan salaperäinen kansa

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.