Vertaa asuntoja

Kausiturismi talouden tukipilari

Kausiturismi talouden tukipilari

  • 23/12/2013

Costa del Solilla pitkiä ajanjaksoja omissa asunnoissaan viihtyvien turistien merkitys alueen taloudelle on kiistaton. Nyt keskustelun tueksi on myös numeroita, sillä aiheesta tehty tutkimus kertoo kausiasukkaiden vastaavan 12,5% Malagan alueen bruttokansantuotteesta.

Tämä ensimmäinen sosio-ekonominen selvitys kausituristien ja ulkomaalaisten asukkaiden vaikutuksesta Malagan alueen taloudelle toteutettiin Sur-lehden ja Garrigues lakiasiainyrityksen toimesta yhteistyössä alueen rakennus, turismi ja talousasiantuntijouden kanssa.

Kausituristeiksi selvityksessä määritellään ulkomaalaiset, jotka asuvat Espanjassa yli 60 vuorokautta vuoden aikana. Keskeinen ajatus on että nämä ulkomaalaiset ovat myös ostaneet asuntonsa ja sijoittaneet alueelle pääomaa.

Selvityksessä muutettiin numeroiksi ulkomaalaisten merkitystä Malagan alueen taloudelle. Omissa asunnoissaan majoittuvat pitkäaikaisturistit vastaavat 12.5% alueen bruttokansantuotteesta. Tämä ihmisryhmä luo myös työtä ja 7% alueen työpaikoista onkin ulkomaalaisten ansiota.

Costa del Solin maine turistialueena on voimissaan ja neljäsosa alueen bruttokansantuoteesta tuleekin turismisektorilta. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä että kausituristien merkitys on siitä puolet. Selvityksellä nostetaan esille alueella asuvien ulkomaalaisten merkitystä Malagan ja koko Andalusian taloudelle. Erityisalue on Costa del Sol joka on kerännyt jopa 40% alueen kausituristeista.

Tutkimuksen tulosten pohjalta pyritään myös vaikuttamaan poliittisiin päättäjiin, jotta esimerkiksi ulkomaalaisten kiinteistönomistajien verotus pidetään uusia asukkaita alueelle houkuttavana.

Tiedot: DiarioSur