Kierrätysautomaatteja Espanjaan

Julkaistu: 10.11.2018
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat
add one

Pohjois-Euroopassa vuosikymmeniä toiminut pullonpalautusmalli on vihdoin rantautumassa Espanjaan. Murcialainen yritys Ganamos Reciclando on Espanjan ensimmäinen pullonpalautusautomaatteja toimittava yritys.

Kierrätettäviä pulloja ja tölkkejä vastaanottavat automaatit tuovat mukanaan myös bisneksen, sillä yritys toimii francising-periaattella. Ajatus käänteisestä myynnistä (reverse vending) on yksinkertainen ja pohjoismaalaiselle hyvin tuttu. Espanjassa asiaa uutisoidaan innovatiivisena ja vihreiden arvojen mukaisena bisneksenä.

Käyttäjälle malli on helppo. Automaattiin syötetään palautettava pullo tai tölkki ja maksu kierrätettävästä tuotteesta tulee viivakoodissa olevien tietojen mukaan. Maksu käänteisestä myynnistä on muutamia senttejä, mutta rahan lisäksi palautettavia pulloja tuova asiakas saa lisäarvon hyvästä ympäristöteosta. Laitteen tiloihinsa asentava yritys saa tiedostavien asiakkaiden arvostuksen sekä uskollisen asiakaskunnan. Maksu palautetuista pulloista tai tölkeistä saadaan rahana, alennuskuponkeina tai kuponkeina käytettäväksi yrityksessä, joka automaatin on asentanut.


Ganamos Reciclando yritys vastaa palautusten maksusta ja kierrätettyjen tuotteiden noutamisesta. Automaatin asentava yritys toimii francising-yrittäjänä.

Automaatteja vielä vähän, mutta laajentumiseen satsataan

Tällä hetkellä palautusautomaatteja on käytössä jo muutamia eri puolilla Espanjaa, esimerkiksi Andalusian alueella Sevillassa ja Cadizissa, Aragonissa, Asturiasissa, Castilla La Manchan alueella, Valenciassa, Galiciassa sekä La Riojan, Murcian ja Baskinmaan alueilla. Tästä linkistä löydät lähimmän automaatin.


Yrityksen kunnianhimoinen ajatus on nostaa Espanjan kierrätys pohjoiseurooppalaiselle tasolle. Tähän on vielä matkaa, sillä esimerkiksi Belgiassa, Saksassa ja Norjassa kierrätetään 90 – 97% pulloista ja tölkeistä.

Tiedot ja kuvat: Ganamos Reciclando

Jaa:

Markkinahumua Espanjassa!

Mercadonan halpajuusto rankattiin maailman parhaiden joukkoon

add one