Vertaa asuntoja

Kuinka kauan kestää häätää vuokralainen?

Kuinka kauan kestää häätää vuokralainen?

  • 02/11/2017

Yksi asunnonomistajan painajaisista on vuokralainen, joka jättää vuokransa maksamatta. Jollei asia ratkea keskustelemalla, on edessä vuokralaisen häätö.

Pluslegal Abogados -lakitoimiston tiedotteessa ”La demora en los desahucios. España 2017” kerrotaan konkreettisesti kuinka kauan vuokralaisen häätämisprosessi kestää. Vuokralaisen häätö asunnosta kestää Espanjassa keskimäärin 347 päivää, mutta aika vaihtelee alueittain. Aika on laskettu siitä kun vuokralainen on jättänyt ensimmäinen vuokransa maksamatta.

Esimerkiksi Sevillassa vuokralaisen pois saaminen asunnosta kestää keskimäärin 367 päivää, Murciassa 365 päivää ja Malagan alueella 359 päivää. Keskimääräistä nopeammin ovat häädöt toteutettu Àlavassa, jossa häätöprosessi kestää keskimäärin 317 päivää. Zaragosassa vuokralaisen pois saaminen asunnosta on kestänyt keskimäärin 320 päivää ja Vizcayassa 322 päivää. Näissä provinsseissa, joissa häätöprosessi oli nopein, oli tapauksia myös vähemmän.

Älä pitkitä häätöprosessin aloitusta

Jos vuokralainen jättää vuokransa maksamatta, odottaa vuokranantaja Espanjassa keskimäärin 120 päivää ennen häätöprosessin siirtämistä asianajajan hoidettavaksi. Alueissa on eroja tässäkin asiassa. Maksamattomia vuokria selvitellään ilman lakimiesten apua pisimpään Murciassa, jossa odotetaan keskimäärin 137 päivää ennen häätöprosessin aloittamista asianajajan välityksellä. Córdobassa odotetaan keskimäärin 130 päivää ja Àlavassa 126 päivää ennen kuin palkataan asianajaja prosessin nopeuttamiseksi. Nopeimmin maksamattomiin vuokriin reagoidaan Barcelonassa, missä maksuja odotellaan noin kolme kuukautta (99 päivää) mutta sitten siirretään häätö asianajajien hoidettavaksi.

Häätö tarkoittaa asunnonomistajalle useita kuukausia ilman vuokratuloja ja lisäksi prosessi voi olla henkisesti raskas ja kuormittava. Jotta saa asuntoonsa hyvän vuokralaisen on alkutyö tehtävä hyvin. Tämä tarkoittaa vuokralaisen taloudellisen tilaanteen sekä työtilanteen tarkistamista ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Myös suosituksen aiemmilta vuokranantajilta tuovat turvallisuutta vuokranantajille. Jos vuokra kuitenkin jää maksamatta on asiaan puututtava nopeasti. Ja jollei itse saa asiaa ratkaistua, on annettava tilanne mahdollisimman pikaisesti asianajajien hoidettavaksi.

Tiedot:  EnAlquiler