Vertaa asuntoja

Laittomat hotellituliaiset kuriin

Laittomat hotellituliaiset kuriin

  • 24/07/2015

Matkalaukkuun saattaa sujahtaa hotellista jokunen matkamuisto mukaan. Shampoot, voiteet ja saippuat vielä katsotaan hotellin puolelta lahjoiksi, pyyheliinat eivät. Hotellit ovat nyt alkaneet estää näiden laittomien hotellituliaisten mukaan viemistä.

Tutkimuksen mukaan jopa 70% espanjalaisista ottaa majoituspaikasta mukaansa ilmaisia tuliaisia. He ovat kuitenkin vasta kolmantena listassa. Eniten tuotteita mukaansa vievät argentiinalaiset (73%) ja seuraavaksi singaporelaiset (71%). Nettitutkimukseen vastasi noin 5000 henkilöä 28 eri kansallisuudesta.

Kylpyhuoneen pikkutuotteet eivät sisältyneet kyselyyn, listassa olivat isommat, selkeästi ”ei-mukaan-otettavat” tuotteet, kuten pyyheliinat, kylpytakit ja sisustustavarat. Muita suosittuja varastettavia tuotteita ovat TV, hiustenkuivain, verhot ja kaukosäätimen patterit, ellei sitten koko kaukosäädin. Harvinaisempia ”matkamuistoja” ovat olleet tokiolaisesta hotellista viety jääkaappi ja Dubaissa sohva. Hotellien raamatuista on tullut hitti keräilytuote.

Hotellin näkökulmasta nämä ovat varkauksia ja niiden estämiseen on nyt keskitytty. Esimerkiksi hotellien pyyheliinoihin, liinavaatteisiin ja kylpytakkeihin on laitettu chipit, jotka hälyttävät ulko-ovella tai jo hississä. Jo yli 2000 amerikkalaisessa hotellissa on tämä systeemi käytössä. Ennen chippejä käytetiin vain lajittelemaan likaiset ja puhtaat pyyheliinat, nyt samaa chippiä käytetään varkauksien estoon.

Toiset hotellit pyrkivät ennaltaehkäisemään varkauksia antamalla asiakkailleen ilmaiseksi jotain muuta kuten Conrad Hotelli Tokiossa asiakas saa kankaisen pikku karhun ja Mas de Torrent Hotelli Gironassa päästää asiakkaat puutarhaansa poimimaan kukkia ja yrttejä itselleen.

Lähde: Idealista