Vertaa asuntoja

Lapset valittu Rölli-elokuvaan suomalaisesta koulusta

Lapset valittu Rölli-elokuvaan suomalaisesta koulusta

  • 18/05/2015

Osittain Espanjassa kuvattavan uuden Rölli-elokuvan lapsinäyttelijät on valittu. Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta valittiin neljä lasta esittämään Orpolapsia. Kuvaukset alkavat Almeriassa kesäkuussa.

Kuva: Elsa, Nea, Linnéa, Lotta ja Samuel

Halukkaita rooleihin oli 33 lasta, joista valittiin Orpolapsia esittämään Samuel Perez Nenonen 7v, Elsa Vega Nehvonen 7v, Lotta Kaitokari 8v ja Nea Willström 10v. He näyttelevät yhdessä jo edellisessä elokuvassa mukana olleen Linnéa Röhrin kanssa. Tarinassa Linnéan esittämä Juurakko tapaa lapset Ikiluodolla. Lapsilla tulee kaikilla olemaan puherooli.

Lapset kertovat olevansa todella innoissaan tulevasta kesästä ja Elsa muistaa vieläkin koekuvausten vuorosanat. Lotta ei ihan saa nukuttua jännityksestä, toisin kuin elämän rennosti ottava Samuel, joka ei vielä asiaa kovin mieti. Nean haaveena on aina ollut näyttelijäntyö, joten tämä valinta oli todellinen lottovoitto. Lapset toteavat yhteen ääneen, että vanhemmat ovat olleet täysillä tukemassa lasten unelman toteutumista.

Linnéa kertoi tuleville kollegoilleen mitä hän oli oppinut viime kesänä kuvauksissa: “Se olikin raskaampaa, erilaisempaa ja vaikeampaa kuin olin kuvitellut. Aamulla herättiin aikaisin ja maskeeraus ja puvustus veivät monta tuntia. Eniten hämmästyin kun kuvaukset tehtiinkin epäjärjestyksessä tarinaan nähden ja kaikki tapahtui pienissä pätkissä”. Orpolapset näyttivät kuuntelevan jokaisen Linnéan sanan tarkasti. Tuleva yhteistyö tuntui olevan mieluisaa puolin ja toisin, ovathan he kaikki tuttuja samasta koulusta.

Linnéa kehui myös ohjaaja Taavi Vartiaa ja pääosan esittäjää Allu Tuppuraista eli Rölliä. Allu opetti minulle paljon näyttelemisestä, kertoo Linnéa, joka odottaa jo kesän kuvauksia. Tällä kertaa eivät ne enää niin jännitä. Mahdollinen ura näyttelijänä on kuitenkin vielä harkinnassa.

Osa elokuvasta tehdään animaationa ja kuvaukset jatkuvat kesällä Suomessa. Elokuvassa he mm. ratsastavat dinosauruksella. Lapset joutuvat siis osittain näyttelemään myös studiossa “näkymättömien” vastanäyttelijöiden kanssa. Tämä tekniikka tuntui olevan vielä hieman hämäränpeitossa lapsille, mutta käsinkosketeltava ilo ja into varmasti takaavat hienon kokemuksen.