Vertaa asuntoja

Luvallisesti tuplaparkissa

Luvallisesti tuplaparkissa

  • 16/02/2019

Malagan kaupunki on tehnyt päätöksen että tuplaparkkiin pysähtynyttä autoa ei sakoteta, jos pysähtyminen on alle kahden minuutin mittainen ja jos pysähtyminen alueelle olisi muuten sallittu.


Espanjassa parkkipaikkojen puute ratkaistaan usein pysäyttämällä auto ajokaistalle parkkipaikkojen viereen ja laittamalla hätävilkut päälle. Tämä malli on tuonut monelle autoilijalle sakot, mutta parkkipaikkojen puuttuessa malli elää vahvana esimerkiksi Malagan keskustassa.

Malagan kaupunginhallitus päätti viime kesäkuussa uudistaa pysäköintimääräyksiä ja helmikuussa muutosprojekti otetaan käytäntöön. Tämä muutos tuo pysäköintivalvontaan joustavuutta, sillä muutoksessa määritellään että alle kahden minuutin mittainen pysähtyminen tuplaparkkiin ei ole sakotettava pysäköintirike.

Pysähtyminen vs. pysäköinti

Huomattavaa on kuitenkin, että alle kahden minuutin pysähtyminen on sallittua ainoastaan alueilla, joissa pysäköinti olisi muuten luvallista. Eli esimerkiksi keltaisella viivalla rajattu alue on kiellettyä samoin kuin pysähtyminen liian lähelle suojatietä tai jos pysähtyminen vaikeuttaa jalankulkijoiden liikkumista.

Muistettavaa on myös, että pysähtyminen muuttuu pysäköinniksi heti kun kuljettaja poistuu autosta. Pysäköinti tuplaparkissa on siis aina sakotettavaa.

Uutta mallia seurataan muun muassa parkkikameroiden välityksellä ja paikallispoliisin toimesta.

Tiedot: DiarioSur
Kuva:Flickr

Liity keskusteluun