Vertaa asuntoja

Málagan makuja – ota talteen ”Torremolinosin kakun” resepti

Málagan makuja – ota talteen ”Torremolinosin kakun” resepti

  • 28/03/2019

Málaga tunnetaan auringonpaisteen lisäksi lukuisista herkuistaan, kuten hedelmistä, merenelävistä, ilmakuivatuista kinkuista, makeista leivonnaisista, viineistä ja oluista. Parasta paikallista gastronomian antia yhdistää merkki Sabor a Málaga.

Sabor a Málaga on Málagan paikallishallinnon vuonna 2011 lanseeraama merkki, joka pyrkii edistämään provinssissa viljeltävien ja tuotettavien, laadukkaiden elintarvikkeiden tunnettuutta. Merkki tukee paikallista taloutta ja sen toivotaan myös lisäävän alan työpaikkojen määrää.

Messuja ja gastronomiatapahtumia

Sabor a Málaga osallistuu ruokamessuille ympäri maailman ja tekee työtä niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin vientiyritysten kanssa, esimerkkeinä Kesko ja Pure Food Co. Merkki järjestää ja markkinoi lukuisia gastronomiatapahtumia, joissa vierailijat pääsevät tutustumaan Málagan makuihin. Näistä löytyy parhaiten ajankohtaista tietoa Facebook-sivuilta Sabor a Málaga. 30.-31. maaliskuuta on esimerkiksi vuorossa juustojen ja alkoholipitoisten juomien markkinat Álorassa (Mercado de Quesos y Bebidas Espirituosas, Mirador de Cancula).

Merkin verkkosivuilta puolestaan löytyy tarkempaa tietoa Málagan alueella viljeltävien ja tuotettavien, laatusertifikaatin saaneiden elintarvikkeiden parhaimmistosta: oliiveista ja oliiviöljyistä, hedelmistä, avokadoista, rypäleistä ja rusinoista, viikunoista, pähkinöistä, kirsikoista, hunajasta ja siirapista, marmeladeista, makeista leivonnaisista, mausteista, juustoista, churroista, merenelävistä, raakamakkaroista, kinkuista, oluista, viineistä ja niin edelleen.

Paikallisten reseptien osiosta löytyy muun muassa oheinen, vuodelta 1908 peräisin oleva ”Torremolinosin kakun” ohje.

Torta de Torremolinos

3 lasia (2 dl) vehnäjauhoja (harina de trigo)
1 lasi täysmaitoa (leche entera)
1 lasi oliiviöljyä (aceite de oliva)
1 lasi sokeria (azúcar)
1 sitruunan kuoret (piel de limón)
1 tl seesaminsiemeniä (sésamo)
1 tl anisruohoa (matalahúva)
1 tl leivinjauhetta (levadura)
1 tl ruokasoodaa (bicarbonato)
1 tl kanelia (canela)
¼ tl suolaa (sal)

Kuumenna oliiviöljyssä sitruunankuoria, kunnes ne saavat hieman väriä. Ota kattila pois tulelta ja heitä sekaan seesaminsiemenet sekä anisruoho. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Poimi sitruunankuoret pois kattilasta ja jäähdytä öljyä maidolla. Lisää nesteet kulhoon ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle pellille, ripottele päälle sokeria ja paista tunnin ajan 150 asteisen uunin keskiosassa. Päälle voi halutessaan ripotella ennen kypsentämistä myös kanelia tai mantelia.
Reme Reina opastaa ”Torremolinosin kakun” leivontaan espanjankielisellä ohjevideolla.

Lähteet:
Saboramalaga.es, Facebook: Sabor a Málaga

Liity keskusteluun