Vertaa asuntoja

Malagassa on elämänlaatua

Malagassa on elämänlaatua

  • 31/01/2016

Malaga oli ainoa espanjalainen kaupunki, joka nousi kymmenen joukkoon Eurobarometri tutkimuksessa mitattaessa elämänlaatua eurooppalaisissa kaupungeissa.

Euroopan Komission julkaisemassa Eurobarometri tutkimuksessa analysoitiin kaupunkien infrastuktuuria, työmahdollisuuksia, asuinmahdollisuuksia sekä ulkomaalaisten sopeutumista. Lisäksi mitattiin myös kaupungin turvallisuutta.

Tutkimuksessa oli elämänlaatumittareihin lisätty myös ympäristöarvot ja tutkimuksessa arvotettiiin myös kaupungin saastetilannetta, viheralueiden määrää ja laatua sekä kaupungin puhtaanapitoa. Näillä kriteereillä arvioitaessa nousi Malaga sijalle yhdeksän mitattaessa elämänlaatua kaupunkiasumisessa koko Euroopassa.

Listan kärjessä olivat Aalborg (Tanska), Vilna (Liettua) ja Belfast (Iso-Britannia). Neljännellä ja viidennellä sijalla olivat saksalaiskaupungit Hampuri ja Rostock. Kuudentena Kööpenhamina ja seitsemäntenä ja kahdeksantena Leipzig ja Munchen. Malaga löytyi sijalta yhdeksän Portugalin Bragan ollessa kymmenennellä sijalla.

Tiedot: diariosur.es