Vertaa asuntoja

Málagassa alettu sakottaa koiranomistajia

Málagassa alettu sakottaa koiranomistajia

  • 07/02/2018

Malagan kaupungin paikallispoliisi sakottaa koiranomistajaa, jollei koiran DNA näytettä ole kirjattu geenipankkiin. Säädös astui voimaan viime toukokuussa, mutta puolen vuoden siirtymäajan sisällä Malagan koirista vain joka kymmenes oli testattu ja kirjattu geenipankkiin.

Perros malagueños

Tämän vuoden helmikuun alusta lähtien poliisit ovat sakottaneet koirien omistajia, joiden koiralla ei ole ollut rekisteröinnistä saatua laattaa tai koiran papereissa ole ollut merkintää kirjaamisesta geenipankkiin. DNA rekisteröinti koskee koiria, joiden omistaja on kirjoilla (empadronamiento) Málagan kaupungissa, ei siis täällä vierailevia koiria. Espanjan lain mukaan mukana on aina pidettävä henkilöllisyyspaperit, jotka poliisin pyytäessä on pystyttävä näyttämään. Eli jos olet turisti tai kirjoilla toisessa kaupungissa ja koiran kanssa liikkeellä Málagassa, niin voit todistaa sen joko NIE -kortilla, jossa on osoite tai passilla.

Kymmeniä sakkoja parissa päivässä

Muutaman päivän sisällä poliisi on sakottanut jo kymmeniä koiranomistajia. Sakkojen suuruus on ollut keskimäärin 217 euroa. Geenipankin tarkoitus on kirjata kaupungin koirat ja käyttää koiran DNA -tietoja jatkossa sakottamaan niitä koiranomistajia, jotka eivät kerää koiran ulosteita kaduilta. DNA-testi tehdään eläinlääkärin vastaanotolla ja sen hinta on noin 35 euroa. Testauksesta saa tunnistelaatan ja merkinnän koiran papereihin, näin tieto geenipankkiin kirjaamisesta on helppo näyttää poliisille.

DNA-näytteitä koiran ulosteista

Jatkossa keräämättä jätetyistä koirankakoista otetaan näytteet, joista tarkistetaan DNA ja verrataan tuloksia geenipankkiin. Koiran ulosteet julkiselle paikalle jättänyt koiranomistaja saa rikkeestä sakon jonka suuruus vaihtelee noin 200 eurosta jopa 500 euroon. Raskaimmin sakotetaan esimerkiksi sairaaloiden, koulujen tai terveyskeskusten läheisyydessä korjaamatta jätetyistä ulosteista.

Laki on saatettu voimaan ihan syystä. Paikallinen tapa on valitettavasti jättää ulosteet korjaamatta tai päästää koira yksikseen ulos kävelemään, kouluttamatta koira korjaamaan itse jätöksensä!

Lue tästä aiheesta aiemmin julkaistu artikkeli.

Tiedot:diariosur.es